joi, 24 februarie 2011

sa-l repunem in drepturi pe Dragobete

Astazi este Dragobete si romanii il sarbatoresc pe acest Eros al lor, numit in traditia poplara si Navalnicul sau Logodnicul Pasarilor. Cine este el? "Un fecior chipes si puternic care ne aduce iubirea in casa si in suflet." Mmmmm, suna bine, nu-i asa??? ;) De unde se pare ca vine si zicala "Dragobetele saruta fetele".

Asa cum am scris si alta-data, n-as fi stiut de aceasta sarbatoare daca romanii traditionalisti nu s-ar fi simtit lezati de iuteala cu care dupa '89 conationalii lor au inceput sa-l celebreze Sf. Valentin.



Deci un lucru bun tot a iesit din asta :) Si ne-am ales cu doua sarbatori ale indragostitilor in februarie. "Take that, Romeo and Juliet!" ca sa-l parafrazez pe Craig Ferguson.

Nu voi scrie despre ceea ce nu stiu, adica despre traditiile de Dragobete, insa ma voi bucura de ziua de azi si voi raspandi iubire in jur, ii voi rasfata pe cei dragi, iar diseara vom merge cu familia la film: "Gnomeo si Julieta".

Va doresc sa va bucurati de aceasta zi alaturi de cei pe care-i iubiti. Nimic nu mi se pare mai potrivit decat acest cantec de dragoste romanesc minunat, compus de un campozitor care mi-e drag, Adrian Enescu, pe versurile deosebite ale lui Lucian Avramescu, interpretat cu deosebit talent de Loredana Groza si Ion Caramitru.

3 comentarii: