marți, 2 martie 2010

arta care ne surprinde

Nu pot sa nu remarc povestea romanului care nu a renuntat la impulsul sau artistic si dupa o existenta zbuciumata si nesigura, traita in pragul saraciei, isi vede in sfarsit recompensat efortul artistic cu o expozitie organizata tocmai la Paris. Ion Barladeanu, la cei 63 de ani ai sai si-a expus lucrarile si la Londra si a ajuns sa le vanda cu 3000 de euro bucata.

Ca de obicei, promovat mai intai in strainatate si mult mai tarziu la noi in tara, poate ca nu s-ar fi scris despre el in presa romaneasca avida de senzational, daca - la expozitia de la Paris - Angelina Jolie nu si-ar fi manifestat dorinta sa-l cunoasca. Regizorul Alexander Nanau l-a prezentat intr-un scurt documentar realizat cu HBO Romania - Lumea vazuta de Ion B.
Si nu pot sa nu ma gandesc - daca acest om ar fi trait in ghena blocului meu, l-as fi apreciat asa cum o fac acum cand ii stiu povestea?

4 comentarii:

  1. oare de ce adopta românii aceasta atitudine?!:(

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru ca si-au pierdut sistemul de valori? valorile dinaintea lui '89 au fost considerate perimate, desi nu toate erau, iar din '89 am ramas fara... sau mai rau, avem ca modele non-valori. eheee, ar fi multe de dezbatut pe tema asta

    RăspundețiȘtergere
  3. imi voi face timp si pentru asta, pentru ca intr-devar merita :) o dezbatere, desigur

    RăspundețiȘtergere