vineri, 8 iulie 2011

3, 2, 1... ignition!

Mai putin de 25 de minute au mai ramas pana la lansarea ultimei navete spatiale americane - Atlantis, intr-o misiune de 12 zile pe Statia Spatiala Internationala.



Cu mic, cu mare, americanii au pornit spre Cape Canaveral sa fie martori la sfarsitul erei navetelor spatiale. De-acum inainte, consortii private se vor ocupa de trimiterea astronautilor si a proviziilor cate Statia Spatiala Internationala. Americanii promit sa-si concentreze de-acum eforturile pentru a deschide noi frontiere in calatoriile spatiale - pe Marte, pe asteroizi...



Calatorie frumoasa, Atlantis! Sa va intoarceti cu bine!

Pentru Florida este totusi o perioada grea, caci mii de specialisti si muncitori de la cosmodromul Cape Canaveral s-au trezit dintr-o data fara munca; vor ingrosa si ei randurile celor care-si cauta in plina criza un loc de munca.

7 comentarii:

  1. Am vazut lansare la tv, minut cu minut, dar toti eram cu sufletul la gura. Ce sa zic, este un moment fericit in viata NASA, dar si trist.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Lumi! Si eu sunt online acum pe NASA TV :) Am urmarit lansarea... Emotionant, poate si putin trist, dar era clar momentul de trecere catre un alt nivel. In cativa ani americanii vor avea din nou de ce sa fie mandri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Azi am intrat pe nasa. gov si am vazut stirea si am vrut sa scriu despre asta, ma bucur ca nu am facut-o pentru ca nu as fi fost nici pe departe la fel de elocvent ca tine !

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu daca ai vazut interviurile cu privitorii lasnsarii...emotionant. Sotul meu a prins acum 2 ani cand vizita NASA din Houston, o transmisiune directa din spatiu, nu mai stiu care naveta era in spatiu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmm, eu n-am urmarit, cred ca e ceva deosebit!
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Lumi: o sa caut interviurile; nu le-am vazut. multumesc!

    @ Grig: multumesc! ma bucur ca m-ai vizitat!

    RăspundețiȘtergere
  7. si noi am privit la tv evenimentul. Impresionant!

    RăspundețiȘtergere