joi, 10 septembrie 2009

Steve Jobs revine

Idolul a revenit - tricoul cu guler inalt negru, blugii, ochelarii care stralucesc in lumina reflectoarelor. Ceva mai slab decat atunci cand l-am vazut ultima oara in public, umbra palida a ceea ce a fost. Dar acelasi luptator, care incearca sa ne convinga de ceva vreme - fara prea mare succes insa - ca Apple se descurca si fara el.
Am asteptat cu nerabdare conferinta de ieri, intrebandu-ma ce noutati va anunta Apple? Ei bine, se pare ca singura noutate a fost Jobs insusi. Cu noul iPhone lansat deja, cu Snow Leopard in actiune, ma intrebam ce ar mai putea fi nou si recunosc ca ma asteptam la un iPod Touch si mai dotat - camera foto si aplicatii noi. Dar nu asta a anuntat Apple ieri. Nano a primit o camera video, microfon si radio in noua versiune, iar pentru modelele iPod de capactate mica s-au anuntat ieftiniri. iTunes apare si el cu functii imbogatite. Well, mie asta imi suna putin a democratizare pentru Apple. De cand este scaderea preturilor la o intreaga categorie de produse o tactica Apple? De anul trecut si pana acum... doar atat? Oare Jobs lucreaza deja la o noua strategie, are o alta viziune pentru Apple? Sau pur si simplu asteapta iesirea lumii din criza pentru lansarea asilor din maneca? Intre timp, tot mai multa lume isi va cumpara iPod-uri si iPhone-uri la un pret mai mult decat rezonabil. Se va banaliza brandul? Acum o saptamana Apple era supus tirurilor cu reclamatii de iPhone-uri al caror ecran explodase. Si am ramas siderata sa aflu ca in Franta, una dintre victime era... ... ... un pensionar in varsta de 80 de ani :). Uau!
Asa incat nu poti sa nu te intrebi... incotro se indreapta Apple? Acum, cu Jobs din nou la carma, sa speram ca inovatia va reveni printre prioritatile celor de la Apple.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu