sâmbătă, 21 ianuarie 2012

locuri pe care le-as vizita...

Si exact cand sapam in colturile cele mai indepartate ale memoriei dupa subiectele despre care as fi vrut sa scriu de-a lungul timpului si nu am apucat s-o fac, iata ca o scurta vizita la Carmen imi ofera comod si simplu o leapsa cu o tema incitanta - locuri pe care le-as vizita...
Asa ca am inceput cu o pauza... de visare :) Pentru ca trebuie sa recunosc, n-am prea acordat ragaz acestui gand. Mai degraba ne intrebam unde ne permitem sa ajungem :))
Acum un an, ziarul "Adevarul" lansa colectia de ghiduri "National Geographic Traveller" in limba romana. Credeti ca le-am cumparat pe cele ale tarilor unde ne-am planificat sa ajungem? Nuuuu! Eu le-am cumparat pe cele unde m-am gandit ca probabil n-o sa ajung. In felul acesta am calatorit virtual si am aflat lucruri noi despre tarile pe care mi-as fi dorit sa le pot vizita.
Asa ca iata destinatiile mele de vis:

Japonia -as colinda-o in lung si-n lat, din Kyushu pana-n Hokkaido





Hong Kong - apetitul a fost deschis prin adolescenta, cand in ultimii ani de dictatura comunista vanam ca nebunii prin librarii "Nobila Casa", romanul lui James Clavell



China - una dintre cele mai vechi civilizatii ale lumii; Marele Zid, Orasul interzis, Guilin, Yunnan, Sichuan ar fi doar cateva destinatii care-mi vin pe loc in gand



Argentina - in special pentru Tierra del Fuego, Perito Moreno, Los Glaciales, Iguazu



Portugalia - aici am fost o singura data in interes de serviciu si am reusit sa vizitez foarte putin (Lisabona si Sintra m-au cucerit), dar ceea ce am vazut m-a convins ca ar merita  vizitata, desi probabil nu voi ajunge inca o data acolo






Multumesc, Carmen, pentru cateva momente bune de visare!

12 comentarii:

  1. Asia e si un vis de al meu, sper macar la batranete sa ajung sa vad un pic din ea....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Lumi! Asa cum asiaticii isi doresc sa viziteze Europa! Suntem civilizatii si culturi atat de diferite, incat e fireasca dorinta de a ne descoperi. Iti doresc sa ajungi sa vizitezi locurile din Asia in care doresti sa ajungi.

      Ștergere
  2. :) ce concediu fain am facut alaturi de tine... Da, a fost doar un vis, scurt, însa am fost împreuna acolo! pentru ca visele nu au granite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai visat alaturi de mine, Carmen! Asa e, in vis putem fi impreuna si putem calatori impreuna oriunde! "Uite-ma! Aici sunt e-e-eu!"

      Ștergere
  3. Prin Argentina as merge si eu iarna, (cind la noi e iarna acolo e vara), iar in Japonia m-as duce la sarbatoarea Sakura! Multumesc pentru plimbarea virtuala!
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare placere, Melly! In Argentina ai avantajul sa beneficiezi oricand de cald sau de rece, dupa pofta inimii :) O saptamana frumoasa!

      Ștergere
  4. Eu acu as merge oriunde e cald si bine si femeile au voie sa faca plaja goale ... daca vreau ele !
    Cred ca din cauza asta am devenit fan Radu Mazare :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. As merge undeva unde e cald si democratie ! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate doar Australia sau Noua Zeelanda :) N-ar fi rau deloc!

      Ștergere
  6. În China şi în Portugalia am fost, în Argentina nu, dar pe cuvânt că aş pleca şi mâine acolo, dacă aş putea! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uau, m-ai facut invidioasa! Sa-ti ajute Dumnezeu s-ajungi si-n Argentina! N-ar fi distanta mai mare decat pana-n China :)

      Ștergere
  7. Alina, iti multumesc pentru urarile primite de ziua mea.

    Frumoase destinatii de vacanta ai propus spre ...visare. Eu m-as multumi si cu o iesire spre muntii nostri.

    Mi-ar palcea sa merg in Portugalia.

    RăspundețiȘtergere