marți, 6 aprilie 2010

Un tata responsabil...

...este traducerea sub care a aparut la noi filmul "The boys are back". La fel ca "Legende pentru o viata" (The Fall) si "The Hurt Locker" si acest film a fost lansat direct pe DVD, fara a avea parte de o lansare in cinematografe. De ce? Pentru ca, la fel ca si celelalte filme, el nu se doreste a fi un blockbuster, desi Clive Owen, actorul principal cocheteaza cu roluri in filme cu succes de casa. Filme ca "The boy are back" nu vor avea succesul de casa care sa justifice o lansare cu surle si trambite. Publicul lor este destul de restrans. Am reusit sa vad filmul zilele acestea si trebuie sa recunosc ca m-a impresionat.

Inspirat de o poveste reala, filmul ne poarta pe rand in Australia si in Marea Britanie pe drumul parcurs de Joe Carr, reporter sportiv, pentru a deveni un tata adevarat pentru baietii lui. Nu perfect, dar responsabil. Dintr-un tata de duminica, el este fortat de destin sa devina parinte cu norma intreaga si chiar mai mult, cand ce-a de-a doua sotie ii moare. Va descoperi singur ce inseamna sa fii parinte si va gresi, ca orice om care invata, dar mai presus de toate, isi va da seama ca ceea ce-si doreste cel mai mult este sa fie tatal de care au nevoie baietii lui.



Pentru mine, momentul cheie este acela in care copilul ii spune tatalui - devastat de moartea sotiei - ca isi doreste sa moara. Cand este intreabat de ce ar vrea sa moara, baiatul raspunde ca astfel ar putea sa fie cu mama lui, dar ca totusi, pana una-alta s-a hotarat sa ramana alaturi de tatal lui.
Scenariu bun, actori talentati (copiii sunt grozavi!), regizor excelent; motive suficiente sa nu treceti cu vederea acest film, daca aveti ocazia sa-l vedeti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu