joi, 14 ianuarie 2010

tea talk

N-as fi deschis subiectul, daca la birou n-ar fi venit zilele trecute vorba despre actori britanici. Parca totul pornise de la un top cu "cei mai frumosi" in care era la loc de cinste Orlando Bloom. Colegele mele nu-l vedeau in top, iar eu chiar am zis ca englezii nu sunt prea frumosi. Si-apoi repede mi-am muscat limba, caci mi-au fost amintiti Clive Owen, Pierce Brosnan, iar eu am inceput imediat sa adaug - Rupert Penry-Jones, Hugh Dancy, Colin Firth si un nume care parea sa fie necunoscut colegelor mele - Richard Armitage. L-au google-it repede (sau goagalit, cum ar spune stim-noi-cine) si am auzit un Aaaaah!

Yes, indeed! Este actorul pe care l-am indragit instant cand am vazut ecranizarea unui roman minunat al lui Elisabeth Gaskell, Nord si Sud, citit pe vremea liceului. Intr-o calatorie la Londra am cautat DVD-ul cu filmul ca sa-l am numai pentru mine. Cei de la BBC nici nu si-au imaginat ce succes imens va avea filmul datorita protagonistilor din rolurile principale. Si iata-l in rolul lui John Thornton:



In primavara am descoperit intamplator un alt film cu el realizat de BBC - Sparkhouse. O drama rascolitoare despre doi tineri indragostiti care nu pot fi impreuna datorita barierelor sociale. Un "La rascruce de drumuri" rescris pentru zilele noastre de Sally Wainwright, cu un har deosebit. Aici Richard joaca un alt John - Stranding:


Poate ca intr-o buna zi o sa ajung sa vad si filmul din seria Shakespeare Retold - Macbeth, in care joaca alaturi de un alt actor britanic pe care il apreciez in mod deosebit - James McAvoy.

La invitatia lui Dawn French, a acceptat sa joace in seria comica "Vicarul din Dibley" ale carei cote de audienta au explodat pur si simplu. Ea este vicar intr-o mica parohie de langa Londra si in plus cu cam multe kilograme, iar el este contabil, se cam fereste sa se laude cu asta si este oarecum inexplicabil atras de ea. Ce ti-e si cu dragostea:

Si in final, iata-l spunand o foarte nostima poveste de noapte-buna - I'm not going out there - pentru CBeebies (recomand site-ul mamicilor de prescolari):


In prezent joaca in serialele BBC Robin Hood si MI5(Spooks). Mie mi se pare mai frumos si mai talentat decat Orlando Bloom, dar fara sansa de a juca in blockbustere americane.

2 comentarii:

  1. Ei, ce mai zici de Richard? A ajuns si in blockbuster, uraaa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ieeeeei! Sa speram ca o sa-i fie de bun augur lui Richard.
      O consistenta distributie britanica pentru "Hobbit"-ul lui Peter Jackson. Cu Martin Freeman in rolul Hobbitului, atat de diferit de Dr. Watson in "Sherlock" (l-am vazut in toamna asta pe AXN).
      O seara frumoasa!

      Ștergere