luni, 1 decembrie 2014

La multi ani, Romania!

Au trecut 96 de ani de la 1 Decembrie 1918, ziua reintregirii celor de-aceeasi limba, cultura si traditie. A mai trecut un razboi devastator peste noi, am suferit alte mutilari teritoriale, am supravietuit unei lungi perioade degradante de comunism dictatorial, dar inca suntem aici si pentru ca aceasta zi a supravietuit in constiinta noastra nationala, dupa ce ne-am recastigat libertatea am declarat-o ziua noastra si a patriei noastre, Romania.

Am iesit si noi astazi la parada, mai ales ca a fost organizata aproape de cartierul nostru, dar am fost foarte impresionata sa vad cat de multi oameni au iesit pe frig si pe ninsoare din casa, dar mai ales numarul mare de copii, care nu se lasau dusi de-acolo chiar si dupa terminarea paradei. Cred ca avem de ce sa ne mandrim. La multi ani tuturor romanilor, oriunde s-ar afla!




Purtam in suflet dorul dupa fratii nostri basarabeni si bucovineni de care inca ne desparte o granita nedreapta. Raman insa in constiinta noastra si sa speram ca istoria ne va reuni in viitor asa cum a facut-o si in 1918.





7 comentarii:

  1. Frumos ai zis, frumoase sunt și pozele "ninse"... Poate la anul ajungem și noi la parada cea mare. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ina draga! Nici n-ajungem in fiecare an, dar sunt foarte bucuroasa ca am reusit s-o facem anul acesta.

      Ștergere
  2. La multi ani Romanaia!La multi ani romani! Ce frumos ca ati fost la parada.Pacat ca vremea a fost nefevoravila.Am vazut ca e un concert la Sala Palatului cu Grigore Lese.Cred ca nu-l ratezi. O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, bunica! Daaa, suntem obositi, infrigurati, dar fericiti ca am vazut si parada si retragerea cu torte. Am vrut sa ajung la concert, insa programul nu mi-a permis de data aceasta, dar vor mai fi alte ocazii de-a-l vedea pe maestrul Lese. O seara frumoasa va doresc si eu!

      Ștergere
  3. La multi ani, România! la multi ani dragi motanei si fârtatei ninsi si îngetati - este molipsitor entuziasmul vostru! va pup ♥ As fi venit si noi cu voi - avem si noi steag, l-am cumparat în Sibiu, acum 3 ani! pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani! Si noi ne-am gandit azi la voi si ca odata am prins 1 Decembrie si ne-am fotografiat cu steagul Romaniei si in Augsburg. Ne-am fi bucurat sa fim impreuna si de data aceasta, la parada, dar v-am purtat in gand. Va pupam cu drag si dor!

      Ștergere
  4. Frumoasa postare!
    La multi ani tuturor romanilor!

    RăspundețiȘtergere