joi, 15 martie 2012

un raspuns la provocare :)

Am lipsit cateva saptamani din blogosfera si parca am impresia ca au trecut luni... Ritmul internetului este foarte alert si timpul cat am lipsit pare greu de recuperat. Mi-am luat astazi ragaz pentru a raspunde provocarii prietenesti de la Carmen :) cu o leapsa la care raspund cu drag si ii provoc sa o preia la randul lor pe toti cei indragostiti de lectura.

1. Ce carti ai citit anul trecut?
Un an generos, in care am profitat de mai mult timp liber si am reusit sa acopar mai multa poezie ca niciodata, literatura de tot felul si cateva carti de bucate :)

2. Ce carte/carti citesti in acest moment? 
Mi se intampla sa am mai multe carti pe noptiera pe care le citesc prin rotatie :) Tocmai am terminat de recitit  "Exilata" de Pearl S. Buck, citesc acum "The Descendants" de Kaui Hart Hemmings si in clipele de relaxare savurez un volum de poezie de Vasile Voiculescu de mult timp vanat prin librarii, numai bun pentru seria mea de poeti uitati.

3. Ce carti vei citi in acest an?
Orice titlu nou care ma atrage si o serie de titluri pe care le voi reciti; imi place sa recitesc, mai ales dupa o perioada mai lunga de timp.

4. Care este cartea ta preferata?
"Mandrie si prejudecata" de Jane Austen - the book of books :)

5. Care este cartea care ti s-a parut cel mai putin interesanta?
Tocmai pentru ca au fost neinteresante, nu mi-am mai ocupat memoria cu ele - sunt cateva, dar nu ma vad facand efortul de a mi le aminti :)

6. Care este melodia care iti creeaza o atmosfera relaxanta atunci cand citesti?
Poate parea ciudat, insa nu ascult muzica atunci cand citesc; prefer linistea pentru a putea lasa imaginatia libera sa-si creeze propriile sunete, propria atmosfera.

7. Esti pasionata de jocurie pe calculator? Daca da, care este jocul tau preferat?
Nu sunt pasionata de jocuri pe calculator. Totuuuuusi... pastrez pe desktop linkul catre HangARoo, desi tot mai rar intru pe el :) Pe iPod prefer sa-mi omor timpul de asteptare la coada sau in autobuz cu LineUp, dar si cu o carte buna; am pe iPod sonetele lui Shakespeare si cartile lui Jane Austen :)))

8. Care este filmul tau preferat?
Sunt atat de multe ca nici nu stiu ce sa pun pe primul loc :) Printre primele filme care mi s-au agatat de suflet prin adolescenta sunt "Ghici cine vine la cina?" si "Descult in parc" si as fi revazut la nesfarsit "Razboiul Stelelelor" :))) De atunci si pana acum alte si alte filme mi-au ramas in suflet....

9. Ai da bani pe o carte interesanta sau pe o trusa de farduri?
La intrebarea aceasta chiar n-a trebuit sa ma gandesc :) Cartea bate fardurile :)))

Daca ai avut rabdare sa citesti pana aici, meriti un premiu :)

3 comentarii:

  1. :)) ce fain! avem aceeasi carte preferata ;) ai vazut?
    La mine sezonul de citit e pe sfârsite, de acum voi avea timp de citit tot mai rar, seara câteva pagini, sau... daca am noroc sa ploua :))
    Am savurat iarna ce a trecut, cu zile întregi cititnd cuibarita în patura pufoasa, în fotoliu, lânga semineu...
    La noi azi dimineata a fost ceata si -3°C dar la ora 12 am avut 16°C! Si duminica cica vom avea 20°C! E vremea de gradinarit! :)) (si de mutat!) pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vazut si placut :) La noi a nins dimineata :( dar nu pentru mult timp. Weekendul se anunta calduros; il asteptam cu nerabdare. Spor la treburi!

      Ștergere
  2. Imi place articolul si iti multumesc Alina ca ai dat curs invitatiei mele!
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere