duminică, 18 martie 2012

o provocare... turistica

Zilele trecute am dat de o  leapsa turistica la Melly si o preiau pentru ca mi se pare provocatoare si pentru ca nu pot ramane indiferenta la un astfel de subiect. Poate daca tot mai multi ne vom spune parerea, vom sensibiliza pe cei care ar trebui cu adevarat sa se ocupe de turism pe la noi :) 


1. Daca ati avea puterea ministrului voi cum ati promova Romania din punct de vedere turistic? 
Nu sunt specialista in turism, dar cred ca problema pe care o avem cu promovarea este ca le promitem strainilor una si cand ajung aici descopera o cu totul alta realitate, de multe ori sub asteptarile create. Noi inca mai facem turism de moda veche cu cazare si masa si o excursie-doua la pachet, cand in ziua de azi pachetele turistice inseamna mult mai mult. Cu alte cuvinte nu ambalajul ar fi problema, ci "leopardul" dinauntru. Turistii trebuie sa plece de la noi cu amintiri care sa-i determine sa se intoarca sau macar sa povesteasca si altora despre ce le-a placut.


2.   Daca un strain v-ar cere o lista cu 5 obiective turistice mai putin cunoscute din Romania ce i-ati propune? 
Cred ca m-as gandi tare bine inainte sa raspund pentru ca in general daca sunt putin cunoscute, inseamna ca nici nu sunt prea bine ingrijite pe la noi :(
In orice caz, as propune o vizita la Cetatea Poenari (nici nu stiu ce mai e pe-acolo), doar asa ca sa vada un loc care a apartinut cu adevarat lui Vlad Dracul :) Cu ocazia asta ar trece si granita naturala istorica (Carpatii) dintre Valahia si Transilvania. Odata traversati Carpatii as propune o vizita la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus.
Daca se afla in Bucuresti, o zi la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia ar putea fi o vizita placuta, mai ales daca se poate gasi acolo si un concert.
M-as incumeta sa recomand si Muzeul Ceasurilor "Nicolae Simache" din Ploiesti, desi am auzit ca in ultima vreme o duce tot mai rau, fiind uitat si de turisti, dar mai ales fiind complet ingropat in nepasarea si lipsa de pricepere a celor care-l conduc si ar trebui sa-l puna in valoare. Probabil ca se vor apara cu replica atat de bine cunoscuta "Nu sunt bani!"

3. Daca ati reprezenta Romania intr-o alta tara ce suveniruri autentice din Romania ati aduce cadou? 
O ie, o naframa (adevarata, din borangic), o traista tesuta in casa, oua incondeiate, un nai sau un fluier si un album cu obiceiuri si traditii romanesti.
Desigur, dansul Calusarilor nostri este greu de egalat. Totusi, la peste 3000 km departare de Oltenia, un dans uluitor de asemanator :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu