luni, 20 februarie 2012

salata prieteniei

Saptamana trecuta am fost invitata de Adriana la "Salata prieteniei".
Din pacate furnizorul nostru de telefonie si internet m-a lasat... "in drum" (a se citi "in pana") si nu am ajuns la petrecere.
Din fericire, prietenii nu s-au suparat ca n-am ajuns si m-au asigurat ca sunt bine-venita si luni, asa ca ii voi rasfata acum cu ce le-am pregatit. Inainte de toate, le dedic tuturor celor care ma vor vizita astazi o melodie despre prietenie:

    

Iar acum reteta salatei pe care am savurat-o cu familia in weekend - salata de ton. Se pregateste usor si repede. Invitate la salata sunt: o ceapa, salata verde, ton (eu aleg doua conserve de ton in suc propriu) si amestec mexican (o conserva). Inainte de petrecere, imbaiez ceapa taiata julien in putin otet, apoi adaug salata taiata si le las sa se cunoasca bine :) Dupa ce s-au imprietenit, le stropesc cu putin ulei de masline. Le fac apoi cunostinta cu tonul si dupa ce le-a  trecut timiditatea si s-au imbratisat cu caldura, e randul sa li se alature amestecul mexican. Veselia din salatiera nu va poate lasa indiferenti, iar gustul va va cuceri prietenii de la prima imbucatura.

Simplu, nu? Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Alina, ma bucur ca ai reusit in cele din urma sa ajungi.Fiind virtuala petrecerea, odata deschisa,usa nu se inchide niciodata, O salaat cu ton merge foarte bine in aceasta saptamana.

    Voi aseza dedicatia muzicala si reteta la loc potrivit si te voi anunta.

    Pupici si sa nu uit:

    O noua reteta aici
    http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/doua-zi-dupa-salata-prieteniei.html

    Si un ceai pentru tine aici
    http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/cafea-si-ceai-pentru-toti-prietenii.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata!
    O intalnire intre prieteni este reusita, atunci cand pe langa bucatele gustoase, musafirii au parte pe langa binecuvantare si de buna cuvantare. La SALATA PRIETENIEI de duminica, musafirii au adus si cuvinte pentru suflet iar la plecare au fost invitati sa nu ocoleasca cosuletul cu ravase: http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/cosuletul-cu-ravase-pentru-prieteni.html

    Dupa ce au plecat musafirii, mi-am reamintit ce am primit pentru inima si minte de la fiecare. Unii dintre ei, pe langa conversatia in direct de la petrecere, au postat cuvinte de folos si pe blogurile lor.

    Eu le-am strans pe toate aici:http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/daruri-pentru-urechile-prietenilor.html

    RăspundețiȘtergere
  3. alina, vreau sa trec reteta salatei tale la coltul cu salate dar nu pot sa o copy-paste; te rog sa imi lasi tu reteta aici
    http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/reteta-salata-prieteniei.html
    multam fain

    RăspundețiȘtergere