miercuri, 3 noiembrie 2010

amintirea verii... la borcan

Duminica am cules ultimele smochine zgribulite, inainte sa le distruga bruma.
Stateau inghesuite una-n alta in castronel, visand la zilele cu soare. Le-am tavalit prin zahar si le-am imbaiat in cativa stropi de lamaie si le-am lasat o noapte sa se odihneasca.
A doua zi imi zambeau fericite si mi-au promis ca-mi vor darui cea mai buna dulceata de smochine. Asa ca le-am adunat zambetele si le-am pus la pastrare in borcan, in cinstea zilelor insorite de-asta vara.

6 comentarii:

  1. Buna decizie! :)
    PS: ce le-as testa sa vad daca s-au tinut de promisiune!

    RăspundețiȘtergere
  2. super arata, stii..in zona mea smochinele nu se coc, cred ca e de vina clima, si un vecin a pus un smochin intru-n vas mare si iarna il ducea in casa, de la el am mincat smochine prima data coapte, dar m-a uimit faptul ca au un gust asa fad cind sint proaspete si un gust asa bun facute dulceata :)

    RăspundețiȘtergere
  3. S-au tinut de promisiune, Carmen! Am gustat inainte sa le pun in borcan si... mmmmmm, era delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Mirela, multumesc pentru vizita!
    Smochinul nostru e prea mare ca sa-l bagam in casa :)) Iarna il invelim in coceni de porumb ca sa nu inghete. Chiar si-asa, gerurile de iarna trecuta l-au cam terminat, dar de la baza tulpinii i-au dat tarziu in primavara ramuri noi. A facut si anul acesta doua randuri de rod, cum face el de obicei, dar mai putin ca in alti ani :( Speram sa scape cu viata si iarna aceasta, ca se anunta tare friguroasa.
    Mie-mi plac tare mult smochinele, dar ca si pe tine, ma uimeste ca gustul lor e mai placut in dulceata sau confiate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac smochinele si proaspete, si in gem!.... Delicatese!
    Frumos ai scris despre ele!...

    RăspundețiȘtergere