Miercurea aceasta a inceput cu ciripitul vesel al papagalilor; au reusit sa ciuguleasca tot cuibul bucatica-cu-bucatica si erau tare fericiti. Se dadeau in leagan in colivie si isi strigau victoria, fericiti ca au facut o treaba buna, chiar daca diseara se vor lipsi de "patul conjugal"!
Am ajuns cu bine la servici in Piata Victoriei, in ciuda grevei anuntate impotriva scaderii cu 25% a salariilor bugetarilor. La ora 8:00 erau in piata mai multi jandarmi; dupa o ora insa au inceput sa se stranga demonstrantii.
Gandurile mele au inceput sa se incalceasca intre zgomotele pietei in fierbere, muzica de campanie din piata, muzica in surdina din birou si "zgomotul" mailurilor care au inceput sa-mi navaleasca Inboxul. Intr-o mica pauza rasfoiesc ziarul si in sfarsit o veste frumoasa din sfera culturala - Angela Gheorghiu a primit pentru a doua oara Classical Britt Award la gala care s-a desfasurat de curand la Royal Albert Hall din Londra. In sfarsit, un motiv de mandrie.
Dau pagina si aflu cu bucurie ca violonistul Alexandru Tomescu, posesor de Stradivarius, a scos un nou album "Romantic Stradivarius" impreuna cu pianistul Horia Mihail. Si ma umplu de admiratie pentru initiativa romanului de a duce Stradivariusul sau tuturor romanilor, in concerte prin toata tara - Onesti, Bacau, Sibiu, Baia-Mare, Bistrita, Timisoara... Ar putea face bani frumosi mult mai usor in concerte prin toata lumea si cu toate astea, el a ramas acasa, ambitionandu-se sa cante in cat mai multe locuri din tara, chiar si in orasele unde Adi de la Valcea este mai popular decat Mozart sau Ciprian Porumbescu :) Mai mult, turneul sau este dedicat unei campanii de strangere de fonduri pentru copiii hipoacuzici din Romania.
Din piata se aude muzica rock, apoi multimea incepe sa strige la indemnele animatorului; se aud fluieraturi. Muncitorii care refac fatada cladirii guvernului lucreaza; se lucreaza si la strazile pe care ajung si plec de la servici, distruse de iarna grea.
Dau pagina ziarului si descopar o initiativa laudabila - Expozitia-manifest de fotografie de la Muzeul Taranului Roman, despre cladirile istorice ale Bucurestiului pierdute dupa 1989, promovate si printr-un site dedicat. Imi promit sa ajung acolo saptamana viitoare; e deschisa pana la 31 mai.
Grevistii pleaca acasa pe ritmuri hip-hop. In urma lor, linistea si multe gunoaie. Ma intreb daca i-a auzit cineva...
Ce bine ca miercurea mea se va incheia fara cuvinte!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu