joi, 30 iulie 2009

o insula de vis

La mai putin de 200 de km de Ulm sau de Augsburg se afla lacul Constance (Bodensee in germana), faimos prin faptul ca trei tari isi impart granita in apele lui - Germania, Austria si Elvetia.

Am urmat sfatul prietenilor nostri si ne-am grabit sa ajungem la Meersburg, pe malul lacului, ca sa luam vaporul spre Insula Mainau. Un paradis al botanistilor, gradinarilor si al iubitorilor de frumos. "Asa trebuie sa fie in rai!" mi-a spus impresionat sotul meu dupa prima ora de plimbare pe insula. Au urmat apoi alte ore de delectare si relaxare, mult prea putine pentru cate are de oferit insula intr-un spatiu care pare mic la prima vedere. Asa ca luati-va timp suficient daca pasii va poarta spre aceasta destinatie; noi ne vom intoarce cu siguranta intr-o buna zi, sa o admiram pe indelete. Cat despre povestea acestei uriase gradini... ea n-ar fi existat daca un print suedez n-ar fi refuzat casatoria impusa de casa regala. Urmarea... a fost dezmostenit, dar i s-a oferit acest mic domeniu in care a construit un castel si propriul sau regat, al naturii, al florilor si animalelor.
Si sa nu uit, in apropiere de Meersburg se afla si Friedrichshafen, orasul in care a fost construit primul zeppelin. Data viitoare, nu vom rata Muzeul Zeppelin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu