Cei de la Tetley ma cucerisera deja cu Oriental Earl Grey pe care l-am descoperit in periplul nostru elvetian, cand mi-am facut un stoc apreciabil, dar desigur, insuficient:
Am primit de data asta un ceai verde simplu - Tetley Pure Green Tea, dar care promite sa nu fie pur-si-simplu verde si se tine de cuvant. Beau ceai verde in fiecare zi, cu precadere dimineata si trebuie sa recunosc ca ziua pare incompleta fara doza minima de antioxidanti. Iar cele mai multe sortimente de ceai verde pe care le-am gasit la noi par fade si cu un gust amar greu de tolerat, desi mie-mi plac aromele amarui. De aceea prefer ceaiul verde in amestec cu alte plante, care-i confera arome deosebite. Trebuie sa admit ca am avut reticente fata de acest ceai; de ce-ar fi diferit de altele? Ei bine, este cel mai tolerabil ceai verde simplu pe care l-am baut pana acum (nu ca as fi baut cine-stie-cate) si se pare ca si-au tinut promisiunea de a oferi un ceai obtinut din frunze cu un gust mai putin proeminent.
L-am baut la prima ora a diminetii si ziua a primit astfel mai mult energie. Fara exercitii suplimentare de inviorare :P
Celelalte sortimente de ceai apartin unui alt brand favorit, mai vechi chiar decat al fratilor Tetley - Twinings. Pana acum gasisem la noi si incercasem variantele de Twinings ceai verde cu lamaie si ceai verde cu menta. Nu stiu ce fler l-a indemnat pe sotul meu sa aleaga sortimentele de la Twinings, el fiind total necunoscator, insa surpriza a fost de proportii. Tot ceai verde, dar in niste amestecuri originale si foarte diferite.
Primul pe care am ales sa-l testez este Twinings Green Tea with Pineapple and Grapefruit. Ei bine, ceai verde cu coaja de grapefruit bausem de la Lidl si se numara printre favoritele mele, dar eram curioasa ce plusvaloare ii poate aduce ananasul. Ei bine, este ceaiul pe care-ai vrea sa-l bei dupa o noapte nedormita sau inainte de-a incepe o zi grea. Aroma inconfundabila a ceaiului verde primeste forta si energia grapefruit-ului, dar in acelasi timp iti confera optimismul si blandetea ananasului, care iti promite ca aceasta zi se va termina cu bine.
Si poate nu intamplator mi-a fost dat sa degust cea de-a doua varianta de ceai de la Twinings, Green Tea with Mango and Lychee intr-un moment de relaxare. Este cel mai potrivit pentru clipele in care doresti sa te bucuri de rafinamentul unui ceai delicat, care imbina aroma proaspata a fructului de mango cu alura delicata si rara a fructului pomului litchi originar din insula Hainan. Este un ceai care se savureaza, nu se bea pe fuga. L-am lasat pe masa cateva ore si am avut supriza placuta sa-l regasesc cu acelasi gust.
Cu alte cuvinte, asa cum spune noua reclama a celor de la Twinings, m-am regasit in clipele in care am savurat ceaiul lor:
savuraza ceaiul si bucura-te de clipele în care esti doar tu si ceasca de ceai :) Pentru mine, ori ce cupa de ceai este o excursie acolo, unde plantele au fost culese :)
RăspundețiȘtergereMultumesc, Carmen draga! Chiar daca de multe ori imi beau ceaiul singura, ador clipele in care il beau in compania prietenilor. Ma bucur si ca mama imi impartaseste preferintele, asa ca in fiecare weekend ne incepem diminetile impreuna la un ceai verde :)
ȘtergereInteresant, nu prea beau ceai verde, dar poate ca ar trebui.
RăspundețiȘtergereMi-au placut filmuletele si m-au convins sa incerc si eu.
Multumesc Alina!
Draga Melly, ma bucur ca te-ai hotarat sa-ncerci! Eu zic ca merita sa cauti vaianta de ceai verde care-ti place. E-adevarat ca un ceai verde bun costa mai mult, dar cred ca merita pentru sanatatea pe care ti-o ofera. Eu am marci de toata ziua (ca cele de la Lidl - inlocuiesc cu succes Liptonul) si marcile care-mi ofera rasfat macar o data pe zi (Twinings, Tetley, Taylors of Harrogate, Palais de Thes). Unele statistici afirma ca bautorii de ceai verde isi adauga pana la 5 ani la speranta de viata si evita multe forme de cancer.
ȘtergereLuiza draga, ma bucur sa mai gasesc un patimas al ceaiului verde. Englezii stiu sa vanda ceai de calitate, nu am nici cea mai mica indoiala, fie el in pliculet sau varsat... Ce pot sa-ti spun din experienta este ca am intalnit ceaiuri in plic de calitate incontestabila, asa cum am intalnit si ceaiuri in vrac, dar care la un studiu mai atent al etichetei nu se dau in laturi de la arome chimice, iar gusutul a confimat existenta chimicalelor. Ce mai stiu este si ca frunzele din care se prepara ceaiurile sunt pe calitati, pe recolta, in fine lucruri la care noi ne pricepem sau pe care le intuim mai putin. Desigur, frunzele de calitate slaba se vand mai ieftin si se transforma in ceaiuri ieftine. Producatorii cu staif isi pot impune timpul de recoltare, de uscare, etc. dupa cum le propun specialistii si iata ca asa ajungem sa bem si ceaiuri de finete... In fine, nu zic ca am dreptate, dar la mine niciodata pa de ceai nu va da in fiert. Si nu, nu am prejudecata pliculetului; este pur si simplu comfortul dozajului. Stiu doar ca un ceai englezasc a carui marca a strabatut secolele nu poate rezista fara factorul calitate. Imi place si Darjeeling-ul, dar nu oricand, iar mai nou caut Earl Grey pentru dimineti energice, neaparat cu o doza de lapte. Chiar vroiam sa scriu zilele acestea despre un ceai care m-a cucerit... Pe curand, sper! Cheers!
RăspundețiȘtergereBuna, stii cumva de unde pot comanda ceai Tetley? Multumesc
RăspundețiȘtergere