joi, 7 octombrie 2010

tot ce e frumos se termina prea repede

A trecut deja o luna... O luna de la ultima zi a calatoriei noastre, cand in ciuda ploii si a frigului, am ales sa ne tinem de program si am pornit spre Stein am Rhein, in cantonul Schaffhausen, cel mai nordic canton al Elvetiei, aproape in intregime invecinat cu Germania.

Stein am Rhein este situat la iesirea Rinului din lacul Constance / Bodensee si este singurul oras din cantonul Schaffhausen care are pod peste Rin. Oraselul medieval este o alta bijuterie arhitectonica a Elvetiei. Aici casele isi spun povestile in minunate fresce murale. Nu se poate sa nu te opresti in dreptul fiecareia ca sa afli despre destinele celor care au marcat istoria acestor locuri. Sf. Gheorghe apare peste tot, ca un simbol al orasului si curand aveam sa aflam de ce. Pe malul Rinului se afla cea mai bine pastrata manastire medievala (benedictina) din Elvetia, sub hramul Sf. Gheorghe, fondata in vremea Imperiului Romano-German. Pe o colina, la intrarea in oras se afla un castel pe care insa n-am apucat sa-l vizitam, Hohenklingen, de unde este promisa o panorama care cuprinde si lacul Constance si raul Rin.Pentru ca ploua prea tare ca sa ne incumetam sa vizitam cascadele Rinului, dupa vizita la Stein am Rhein am hotarat sa-i oferim Mariei surpriza mult-asteptata - vizita la Sea Life in Konstanz. In drum spre Konstanz am oprit pe culmea unui deal de unde am mai admirat inca o data minunatul oras medieval.

Am ajuns destul de repede la Konstanz (in Germania) si ne-am petrecut dupa-amiaza la Sea Life, in lumea vietuitoarelor marine; minunat amenajat, foarte educativ pentru copii, cu acvarii care incearca sa redea cat mai exact mediul de viata al pestilor. Surpriza cea mai mare a fost desigur zona pinguinilor.


Pe blogul Mariei vedeti un filmulet cu pinguinii :)))
Dupa Sea Life, o scurta vizita prin orasul vechi si ne-am grabit spre hotelul nostru din Nonnenhorn, urmariti de ploaie.

Seara am impachetat bagajele cu inima grea, dar cu speranta ca poate intr-o zi ne vom intoarce pe aceste meleaguri, gata sa descoperim si alte locuri minunate ale Elvetiei. In acelasi timp speram sa ne mai astepte acasa ultimele zile cu soare ale verii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu