miercuri, 18 noiembrie 2009

top tea - new entries


Perioada incarcata din ultimele saptamani mi-a fost alinata de doua sortimente de ceaiuri unice. De ce unice? Pentru ca sunt excelente si pentru ca nu sunt la indemana.
Ceaiul de iasomie e un ceai placut, aromat, dar sortimentul pe care l-am baut este departe de orice am baut pana acum, desi pare banalul amestec de ceai verde cu iasomie. Ne-a fost adus la birou de o colega care a fost in concediu in China. Si cum suntem destui bautori de ceai in birou (da, se intampla in Romania :)), il impartim frateste. Mai intai te cucereste parfumul; este atat de rafinat si delicat, incat abia astepti sa iei prima gura. Mmmm! Ideal ca sa-ti creezi propriul moment de relaxare intr-o lume in care pauza de munca pare un lux pe care cu greu ti-l permiti. Si iata vedeta:

Tot din calatoria in China am fost tratati cu prajiturele care contineau ceai verde. O minunatie!
Un alt ceai deosebit din care beau acum in fiecare dimineata este un ceai care mi-a fost oferit mai intai intr-un pliculet de ceai clasic fara eticheta. Dupa miros mi-am dat seama imediat ca are scortisoara, dar dupa ce l-am gustat, l-am ghicit imediat - ceai negru cu ghimbir si scortisoara, cu o aroma care ma purta cu gandul la India. Si pentru ca am stiut sa-l apreciez, am primit apoi intreaga...era sa zic cutie. Nu-nu-nu, un ceai autentic indian este pastrat intr-un saculet:

Aici aveti mai multe detalii despre acest ceai (San-Cha) si cei care-l produc - Aap Ki Pasand 
Si-acum ma duc sa pun de-un ceai :)))

6 comentarii:

  1. Ce pofta mi s-a facut de un ceai, ma duc sa pun apa la fiert! ^_^ Salutari, eu sunt Misaki si sunt mare iubitoare de ceai. Preferatele mele sunt cel verde, sencha si genmaicha (ceai verde cu boabe de orez prajit) japoneze, plus roiboos cu vanilie ^_^

    RăspundețiȘtergere
  2. Konnichiwa, Misaki :) Ma bucur ca mi-ai scris si ca ti-am descoperit blogul. Voi afla astfel mai multe despre Japonia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Carmen! Abia acum incep sa-mi pun ordine in blog dupa dezastrul informatic de saptamana trecuta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. sa înteleg ca ti-ai recuperat laptopul? Ma bucur :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. laptopul, da, dar toate programele si o parte din date, nu

    RăspundețiȘtergere