vineri, 3 februarie 2012

suflet rebel - 26

Reiau telenovela mea rock cu un episod mai special. Ma bantuie de ceva vreme melodia celor de la Blur - "Song 2" care s-a vrut a fi o parodie a stilului grunge american (Nirvana, Pearl Jam, Alice in CVhains). Culmea e ca piesa lansata in 1997 a devenit populara tocmai printre adeptii acestui stil (grunge) si peste ocean este deseori asociata cu Blur .



Piesa este a doua de pe cel de-al cincilea lor album si pentru ca nu a fost gasit un titlu potrivit, a ramas "Song 2", dureaza 2 minute si 2 secunde, are 2 strofe si 2 refrene si s-a clasat pe al 2-lea loc in UK :). In SUA a ajuns pe locul 6 in topuri, cea mai buna pozitie a celor de la Blur in topurile de peste ocean. Iar mie de cate ori o aud imi vine sa sar de.. 2 metri si sa strig "Wooo! Hoooo!" Dupa acest succes nu este de mirare ca fost aleasa pentru a reprezenta produse ca jocul "FIFA: Road to World Cup '98", Nissan, Pentium II si a fost inclusa in numeroase filme si seriale de succes.

Si pentru a nu va lasa cu o impresie gresita despre stilul celor de la Blur, care s-a impus pe linia rockului alternativ mai putin accesibil, e-adevarat, iata preferintele mele:







Weekend placut!

2 comentarii:

  1. Două piese din cele patru nu le ştiam, nu se prea potrivesc cu stilul pe care îl ascult, dar de amuzat, m-am amuzat pe deplin. Accentul tipului din piesa "Parklife" e de groază, am avut un partener care vorbea la fel şi trebuia să fac eforturi să-l înţeleg (câteodată îl puneam să scrie... :D ).

    RăspundețiȘtergere
  2. Umorul britanic nu se dezminte, Max! La fel si accentul din diversele regiuni care deseori ne face sa ne intrebam daca ceea ce invatam noi este engleza :)))

    RăspundețiȘtergere