marți, 6 decembrie 2011

puterea credintei

Afara e noapte si ninge cu vise ce se-astern tacut la ferestre asteptand sa le culegem si sa le-nvartim in bulgari de speranta. In casa, copilul ia o carpa si sterge de pe cizmulite teama ca Mosul nu va veni; isi impodobeste sufletul cu emotia asteptarii si-si aseaza cizmulitele in prag. Adoarme pandind cu-o ureche fiecare zgomot din casa. Ca-ntr-un vis frumos, incaltarile lui primesc darurile si-asteapta cuminti pana-n zori freamatul picioruselor atat de cunoscute. Asteapta rabdatoare zambetul si chiotul de fericire al copilului care-a primit mai mult decat un cadou - a descoperit credinta, darul cel mai de pret.

Caci ce altceva decat credinta i-a aratat Sfantului Nicolae cum poate aduce fericire si alinare acolo unde nu mai este decat speranta; prin generozitate si altruism, printr-o dedicare fara seaman. Gestul lui atat de simplu, de frumos si de plin de iubire a-nsufletit credinta crestinilor de pretutindeni. De secole il praznuim la 6 decembrie pe Sf. Nicolae si-l cinstim perpetuand obiceiul. Sa fim generosi astazi cu copiii nostri, oferindu-le mai mult decat cadoul surpriza atat de asteptat; sa le daruim mai departe credinta. Credinta ca lucrurile frumoase se intampla chiar si-atunci cand pare sa nu mai existe speranta; credinta ca generozitatea ne va salva sufletul; credinta ca iubirea este cea de care avem cea mai multa nevoie. Credinta inseamna iubire si ea ne face sa daruim celor din jur tot ce avem mai bun.

"La multi ani!" tuturor celor care astazi isi serbeaza ziua numelui - Nicolae, Nicoleta....Si ploaia de astazi este un semn de generozitate aratat pamantului obosit si insetat dupa o lunga seceta.

7 comentarii:

 1. celui care nu mai crede în Mos Nicolae, i-a îmbatrânit sufletul!
  Bucurati-va împreuna cu copiii si bunicii, familia si credinta dainuie.
  Sanatate si La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
 2. Asa este, Carmen! Multumim mult pentru urari! Va pupam cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 3. La mulţi ani, multe bucurii şi împliniri tuturor! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Darul cel mai de pret este iubirea, credinta...
  La multi ani cu sanatate si bucurii!:)

  RăspundețiȘtergere
 5. La Multi Ani de Mos Nicolae!
  Multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi iti doresc!

  RăspundețiȘtergere