sâmbătă, 24 decembrie 2011

aproape gata

De doua zile gatesc intr-una si stiti ce? Nici macar nu ma simt obosita! In sunetul colindelor si zambetul fericit al copilului care se-ntreaba cu nerabdare ce va primi sub brad e o placere sa gatesc meniul de sarbatori.


Casa e curata, bradul impodobit deja de-o saptamana (Maria n-a mai avut rabdare), iar de ieri dimineata toate ingredientele pentru meniul de Craciun asteapta in camara sau pe balcon. Am ales si anul acesta sa mancam englezeste de Craciun, adica un meniu pe baza de curcan. Si tind sa cred ca multi romani au ales varianta aceasta, pentru ca ieri in magazine nu prea mai aveai de ales la raionul de carne - curcan. Vom avea si ceva specialitati traditionale de porc, dar la aperitiv. Borsul de curcan e gata de aseara, testat de sotul meu azi la pranz si notat cu 10 :) Dis-de-dimineata am pus la copt painea cu masline (preferata familiei) si am pornit piftia (tot de curcan). Am pregatit alatul pentru biscuitii de Craciun (fara de care Maria nu poate) si l-am lasat sa se odihneasca-n frigider pana dupa pranz. Dupa-amiaza a inceput in forta cu coptul biscuitilor, apoi pregatitul fripturii de curcan in sos de bere. Cat biscuitii s-au racit, friptura a luat locul in cuptor, iar varza murata ma astepta s-o pregatesc pentru gatit. Cand toate fierbeau la foc molcom ba in cuptor, ba pe aragaz, am terminat de decorat biscuitii:


Friptura arata bine:


Varza am fiert-o si in putin vin alb:

Tocmai am verificat piftia care s-a odihnit la racoare pe balcon si m-am bucurat ca s-a inchegat. A trebuit s-o ajut cu gelatina, ca la magazin nu am mai gasit tacamuri de curcan.

Sotul meu a facut de ieri un drum la Piata Matache de unde a adus mai multe sortimente de vin de Recas, pe gustul fiecaruia - rosu sec, alb demisec si rose demisec (preferatul meu).

Acum pot lua linistita o pauza, sa ascult colinde si sa le urez prietenilor dragi:

Craciun fericit!






14 comentarii:

  1. Ce harnicuta esti! Sunt sigura ca bucatele sunt tare gustoase!
    Craciun cu bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Melly! Ingredientul minune este - suflet cat cuprinde :)) Iti doresc o noapte magica si o zi de Craciun minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Crăciun fericit alături de toţi cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Craciun fericit, cu sanatate si numai bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmmm ce de bunătăți pe masa de Crăciun!
    Vă doresc să aveți un Crăciun de poveste alături de cei dragi!
    Pupici și îmbrățișări magice! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Carmen, ce surpriza placuta! Multumim pentru urari!
    Bine ati venit in tara! Craciun fericit si voua!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sara draga, esti o dulce! Multumesc mult! Sa ai si tu sarbatori magice, cu multa fericire si sa ti se implineasca toate dorintele!

    RăspundețiȘtergere
  8. Craciun fericit! Si petrecere frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Craciun fericit la toata familia !
    Ieri nu am intrat pe bloguri tocmai ca sa nu vad bunatatile si sa o iau de nebun prin tara :))))

    Bradul e superb si are in el papucel rosu ca si al meu :) Musai sa-i zici Mariei ca anul asta Mosul neserios s-a imbatat si a mai pierdut din daruri pe drum... dar poate, poate le recupereaza :))))))

    RăspundețiȘtergere
  10. Sarbatori fericite !... la toata lumea inclusiv Cody, Rila si papagalii indragostiti !

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumim mult, Ninu draga! Azi i-am luat si pe Coco si Cocheta si ne-am mutat la tara unde ne asteptau cu mare nerabdare Cody si Rila :) Speram ca si Frodo s-a bucurat de aceste sarbaori si ti-a pazit cu devotament bradul si cadourile :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce bucate alese! Toate arata foarte bine si sunt convinsa ca sunt si gustoase! Felicitari pentru harnicie si iti doresc sarbatori magice!

    RăspundețiȘtergere
  13. Lolita, multumesc pentru apreciere. A iesit totul foarte bine si bucatele au fost apreciate :) Caci vorba aceea "Ce nu faci pentru cei dragi!?" Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere