vineri, 31 august 2012

gata de plecare?

In aceasta dimineata semnul de intrebare ar trebui sa dispara si... gata sau nu, vom porni intr-o mare aventura - Maria va merge la scoala in Anglia din acest an.

De cateva zile facem liste, spalam, calcam, impachetam si... ne ascundem emotia despartirii. Incercam sa luam doar strictul necesar, dar in acelasi timp nu ne induram sa lasam in urma lucrurile la care tinem cel mai mult :) O valiza, o geanta sport si un rucsac poarta intr-insele mai mult decat lucrurile de care fata noastra are nevoie la inceput de drum. In ele au fost impachetate cu grija vise, sperante si dorinta de a pasi intr-o lume noua.

Plecam dimineata, insa abia spre dupa-amiaza vom ajunge la Oakham, un orasel pitoresc din centrul Angliei, intr-o zona numita si Midlands.



Oakham este capitala unuia dintre cele mai mici districte britanice, Rutland, situat pe malul unuia dintre cele mai mari lacuri artificiale din Europa, intr-o zona declarata rezervatie naturala.


Nu este numai un orasel pitoresc care detine si un premiu de horticultura Britain in Bloom; este si un loc incarcat de istorie.

Dincolo de gara istorica, un adevarat reper pentru pasionatii de cai ferate prin al sau Signal Box, Oakham are si un castel ce adaposteste cea mai mare colectie de potcoave (peste 200)



dar ceea ce a ajuns sa-l defineasca in ultimele decade este scoala fondata de arhidiaconul Robert Johnson in 1584. Aceasta este destinatia noastra finala de astazi :)

2 comentarii:

  1. dragele noastre, bagajul este deci gata si porniti spre scoala?
    :) ma bucur mult penteu voi si va tin pumnii stransi-stransi, sa reusiti totul, asa cum v-ati propus!
    suntem cu gandul la voi, va imbratisam cu mult drag. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim din suflet, Carmen draga! Gata, am pornit in marea aventura! Sa ne-ajute Dumnezeu sa fie cu noroc! Pupici!

    RăspundețiȘtergere