miercuri, 10 iunie 2015

Wordless Wednesday - traditii recuperate







 Mai multe aici.

 Carmen ne invita la Miercurea fara cuvinte.

8 comentarii:

  1. impresionat! imi place mult activitatea in care te-ai implicat, felicitari!
    pupici si îmbratisari ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen! Si eu am fost foarte impresionata de cat si cum se coase in ziua de azi si de cat de multe pasionate suntem, mai tinere sau mai varstnice. Acestea sunt ii si camasi cusute dupa modele vechi, din albume sau de la bunici. Intre timp, in magazinele de artizanat, iile au ajuns de nerecunoscut :( Pupici multi si dulci si de la noi!

      Ștergere
  2. Ce frumoase modele!
    In ultima vreme am vazut mai multe ii purtate in oras.
    Mi-ar parea bine sa nu fie doar o alta moda!
    Avem un port atat de frumos!
    O zi minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti plac, Suzana! Se apropie Sanzienele si romancele-si amintesc de ceea ce le face mai frumoase si mai atragatoare. De doi ani de zile, miscarea "La Blouse Roumaine" si grupul "Semne cusute in actiune" militeaza pentru recuperarea si punerea in valoare a celui mai frumos articol al portului nostru traditional - ia. Un prim efect este ca incepem sa purtam tot mai des ii, dar cel mai important beneficiu este ca romancele din toate colturile lumii reinvata sa-si coasa propriile ii, cat mai aproape de canoanele stravechi. O zi de miercuri frumoasa iti urez si eu! Toate cele bune!

      Ștergere
  3. Esti tare implicata si incantata de noua ta pasiune.Ne impulsionezi si pe noi,in a fi mai atente cu ce avem prin casa de genul acesta.Foarte frumoase si alturi vad imensa munca in executarea lor. Numai bine si spor la cusut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Ma bucur daca asta este reactia, pentru ca este ceea ce ne dorim; sa nu se piarda traditia, sa stim sa facem diferenta si sa pretuim autenticul. Pentru acest lucru insa, trebuie cumva sa ne intoarcem la radacini, sa le intelegem.

      Ștergere
  4. cat de frumos!!!!!!! Superbe!!!!!!!! cu drag, Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-au placut, Ioana! Toate cele bune iti doresc!

      Ștergere