miercuri, 11 martie 2015

Wordless Wednesday - gata de sezatoare



17 comentarii:

  1. câte ganduri sunt cusute în acest stergar! ce mâini dibace! Frumos motiv!
    pup draga mea ♥ Imbratisari si gânduri bune, de aci din Bavaria.
    happy WW! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Carmen draga! Ganduri, simboluri, iubire! Stergarul este "umerita" (bucata de la umar) pentru noul meu proiect de suflet - camasa traditionala de Arad :) Stelele cu doua miezuri simbolizeaza soarele si luna, iar calea serpuita dintre ele arata treptele prin care astrele ne trec de la o zi la alta. Mi-au iesit sapte astfel de stelute pe un umar, cat o saptamana :) Si poate nu degeaba locul acestui model este sus, ca o bolta peste umeri. Asta-i ce-am descifrat pana acum, dar cate n-or mai fi inca ascunse in aceste modele... Va pupam si noi cu drag si dor din Bucuresti.

      Ștergere
  2. Cat de frumos! Cu cat observ traditiile si valorile altor popoare cu atat apreciez mai mult stilul decorativ traditional romanesc!
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Asa este! Daca treci de bariera artizanatului si intri in lumea traditiei autentice, ai sanse sa descoperi un intreg univers demult uitat si ignorat in tumultul timpurilor moderne. Happy WW!

      Ștergere
  3. Putem venii și noi? :D .Multă sănătate

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu ma pricep,dar parintii mei erau tare priceputi,mai ales tata.Avea atata rabdare si pricepere,cum rar mai intalnesti astazi.Tu esti o persoana deodebita si cu procupari marete.O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Si bunicul meu cosea, mai ales dupa ce s-a imbolnavit, cand statea mult in repaus si avea nevoie de-o preocupare. Cosea iarna, alaturi de bunica; bunica mai mult goblenuri, iar el mai mult fete de masa si decoratiuni. Probabil ca ceva s-a transmis pana la mine :)

      Ștergere
  5. Sara bună. Am un program destul de încâlcit cu copilaşii. Până acum nu am putut să scriu. Acum mi-a venit şi mie rândul să am liber din partea lor.
    O nopte liniştită îţi doresc şi să visezi frumos despre primăvară !

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai cat de minunat <3!!!
    Va iesi minunat cu siguranta:D
    Iti doresc mult spor !
    Cu drag
    rux

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rux, multumesc mult! Un an mi-a trebuit sa ma documentez si sa prind curaj sa croiesc, apoi sa-ncep sa cos. Inca sunt uimita ca m-am putut incumeta la asa ceva, dar simteam ca trebuie s-o fac.

      Ștergere
  7. Ne arăţi şi cămaşa după ce o termini, da? :) Spor!
    La mulţi ani, o primăvară cu multe flori şi multe bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si evident c-o sa ma laud! Doar ca va mai trece ceva timp, caci manecile sunt bogat ornamentate. Acolo-si face loc o alta poveste care nu poate avea loc decat sub bolta umeritelor :) La multi ani si tie si o primavara cu multa fericire si iubire!

      Ștergere
  8. Chiar daca e joi, am ramas fara cuvinte...cate simboluri, nimic nu-i intamplator...mult spor spre finalizarea proiectului de suflet! De abia astept!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Silvia, multumesc mult! La inceput, pe hartie, modelul parea complicat si atat. Odata trecut e panza, a inceput sa-si spuna povestea. Mai spun doar atat; pe maneci sunt brodate simboluri ale feminitatii si rodniciei. La mansete se incheie cu simboluri ale energiei ce pune totul in miscare.

      Ștergere