vineri, 19 decembrie 2014

suflet rebel - Xmas edition

Si ce daca sunt rebeli? Se bucura la fel de mult ca oricare de Craciun, asa ca i-am cautat si i-am rugat sa ne incante azi cu un repertoriu special de sarbatoare.



Ultimul cantec compus de celebrul rebel Freddie a fost dedicat tot iernii, inspirat de frumusetea Alpilor vazuti din Montreux, unde si-a petrecut ultima parte a vietii.



Un rebel frumos siiiii... foarte talentat si-ar dori sa fie Craciunul in fiecare zi:



Si din nou la rebelii britanici, inspirati de data aceasta de luminile sarbatorii de Craciun, aducatoare de speranta.




Cum maine este Ignatul*, la finalul episodului de astazi va doresc spor in treburile gospodariei si mult belsug in meniul mesei de Craciun!

* Ignatul este o straveche traditie precrestina de sacrificiu care marcheaza ziua cea mai scurta a iernii; aceasta se suprapune in calendarul crestin zilelor dinaintea Craciunului si s-a asociat in timp cu acesta, asa cum Sanzienele se suprapun peste ziua Sf Ioan Botezatorul. Si pentru ca aceste obiceiuri tin de traditiile dacice, de-aceea se intalnesc numai la noi si la aromani. Romanii le-au pastrat si nu s-au putut desparti de ele nici in epoca moderna.

4 comentarii:

  1. minunata selectie! oooo iubesc A Winter's Tale... am scris si eu cândva despre piesa aceasta pe blog... visare, bucurie, durere, speranta, iubire si moarte, toate amestecate într-o melodie magnifica! Queen mi-a placut înca de la sfârsitul anilor 70! Coldplay ?! oooooh ce voci si ce armonie! despre Bon Jovi ce sa mai zic?! frumos si talentat, romantic si fermecator indiferent cât de rau vrea sa para ;))
    Pup draga mea :-* Un weekend minunat sa aveti, este ultimul înaintea Craciunului :) Abia astept sa împodobim bradul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut selectia de azi, Carmen! Multumim pentru urari! Ignatul la tara, la rudele lui Cristi si apoi la Cornetu, la ai mei si la Maria, pentru ultimele pregatiri inainte de Ajun. Maria a facut bradul la Cornetu imediat ce s-a intors acasa. Ea nu poate fara brad; l-ar tine-n casa tot anul daca s-ar putea :) Toate cele bune va dorim si spor la treburi!

      Ștergere
  2. Buna dimineata la Mos Ajun!
    Sarbatori fericite, sanatate si numai bucurii!
    ----------★
    ----------**
    ---------*o*
    --------*♥*o*
    -------***o***
    ------**o**♥*o*
    -----**♥**o**o**
    ----**o**♥***♥*o*
    ---*****♥*o**o****
    --**♥**o*****o**♥**
    -******o*****♥**o***
    ****o***♥**o***o***♥*
    -----____!_!____
    -----\_________/---

    RăspundețiȘtergere
  3. Craciun fericit, Alina, multa, multa sanatate si fericire va doresc, intregii voastre familii minunate !

    RăspundețiȘtergere