duminică, 16 noiembrie 2014

mantra zilei

"Votul meu conteaza! Votul meu conteaza! Votul meu conteaza!"

De fiecare data cand votez ma simt puternica si libera. Democratia ne-a fost garantata cu sange in '89 si asta ne obliga la respect. Din pacate, esecul clasei politice ne-a condamnat la inertie si din an in an au fost tot mai multi cei nehotarati, cei care-au ales sa stea pe margine, dezamagiti de prestatia clasei politice.

Scriu aceste randuri penduland intre teama si speranta. Teama ca de maine viitorul va lua o lunga pauza in asteptarea unor vremuri mai bune si a unor oameni mai intelepti. Speranta ca in ultimul ceas oamenii vor realiza cat de puternic este votul lor. Pentru ca politicienii vor fi nevoiti sa tina seama de el si hai sa recunoastem, una e sa iesi castigator ca doar 40% din populatie te-a votat, alta e sa castigi printr-un vot la care a participat 70% din populatie. La asta ne gandim cand spunem ca "ne luam tara inapoi"; suntem singurii care ne decidem destinul alegand sa fim puternici, sa votam, asa cum in '89 oamenii au ales sa iasa in strada pana au faptuit schimbarea.

Asa incat traiesc ziua de azi cu maxima emotie si o fina licarire de speranta, Si o marchez in jurnalul meu de blogger, pentru ca merita tinuta minte, indiferent ce ne aduce ziua de maine.

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Sper sa fim cu totii multumiti, pentru ca prezenta la vot m-a lasat masca :) Se pare ca romanii au inteles ce au de facut si au iesit sa-si arate puterea. Asa ca de acum sper ca tuturor politicienilor sa le fie frica de votul nostru si sa ne respecte mai mult. Cei care-au castigat sa faca bine sa se tina de ceea ce-au promis, iar cei care-au pierdut sa ia aminte la ce doresc alegatorii.

      Ștergere
  2. sper ca astazi - cand rezultatele sunt oficiale, esti multumita si sperantele tale sunt sustinute de schimbarile ce se vor petrece acum, prin noul presedinte al tarii si puterea de hotarâre a partidului de guvernamânt.
    gânduri bune :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, Carmen, In primul rand sunt multumita ca mai exista speranta! Ca oamenii au inteles cat este de important sa voteze si sper sa faca asa si-n viitor; nu putem continua sa lasam 30-40% dintre noi sa decida pentru toti; trebuie sa luam cat mai multi parte la orice decizie ne priveste viitorul. Asta este democratia si ma bucur nespus ca romanii, mai ales cei tineri, au inteles acest lucru. Cat despre ce si cum se va schimba in politica, ramane de vazut. Asteptarile sunt cu siguranta foarte mari. Prima schimbare am facut-o noi, cetatenii, iesind in forta la vot ca sa le dam semnalul ca asa nu mai merge. Te pup cu drag!

      Ștergere