luni, 27 octombrie 2014

zapada in octombrie

Poate c-am infuriat toamna cu nemultumirile si disperarile noastre, in virulenta cu care ne-am impartit in ultima vreme culorile electorale. Poate ca toamna a vrut sa ne reaminteasca de puritate, de eleganta si de frumusete si ne-a trimis primii fulgi de zapada. Si-asa ne-am scuturat de gandurile triste si ne-am bucurat din nou ca niste copii de aceasta minune venita pe neasteptate - ninsoarea de povesti din ajun de Sandumitru. Si pentru ca ne-am indoit c-am fi meritat-o, ea a durat, ca orice minune, numai trei zile. In urma ei orasul a ramas zgribulit si gri, batut de vanturile reci din miazazi. Eu am ramas cu nasul lipit de fereastra si c-un zambet melancolic; mi-as fi dorit sa meritam aceasta zapada, sa fim pregatiti pentru ea. Nu-mi ramane decat s-o astept sa se-ntoarca atunci cand credem noi c-ar trebui sa vina, langa un ceai rosu parfumat cu migdale si fursecuri cu scortisoara. Copilul inca mai cauta cate-un petic alb si rece prin coltul gradinii si si-a cumparat deja primele decoratiuni de Craciun. Cu puritatea si inocenta dorintelor copilaresti, ea e intotdeauna pregatita pentru zapada.





O saptamana frumoasa va doresc!


10 comentarii:

  1. incredibil! la noi e frig, dar înca vreme frumoasa. Si noi avem inca trandafiri în gradina, mi-ar parea rau sa se strice... Dragut stau dragii tai sub acoperis :)) Cody mai curajos, vrea sa muste fulgii!
    Noi incepem sa împachetam haine de vara :)) În Palma de Majorca si sudul Italiei este înca vara.
    Ce dragut e bostanelul! voi tot timpul anticipati sarbatorile :) noi îi vom ciopli doar vineri, astazi mi-a adus Helmut trei barosani :) Sa vedem cine ma va ajuta anul acesta!?
    pupici familionului :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa, nici noua nu ne venea sa credem. Abia terminasem de strans dupa masa de pranz si cand ne-am uitat pe fereastra am vazut ca ninge cu fulgii aceia uriasi. Dovleacul l-am cioplit pentru ca Mariei ii place sa se bucure de el, iar ea doar saptamana aceasta mai este acasa. Chiar ma inteba daca o sa reziste si eu ii spuneam ca daca se raceste afara are sanse sa tina toata saptamana; si iata ca asa s-a si intamplat. Aveti sansa sa va mai bucurati de soare in croaziera inainte sa se instaleze iarna. Noi inca mai aveam 24 de grade saptamana trecuta cand a venit Maria; azi avem cu 20 de grade mai putin :)

      Ștergere
  2. De la Helmut "Schöne Grüße!" ♥ L-am chemat sa-i arat cum ninge la voi. Oooo, ce vreme urâta! Dar asta e... facem ce putem mai bine, de exemplu... bem un ceai aromat la lumina lumânarilor! pupici înca o data.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Danke, Helmut! Wir wünschen Sie erfreulich Seereise! Herzliche Grusse aus der Bukarest! Va pupam si noi cu drag si dor!

      Ștergere
  3. La noi incanu a nins, este doar frig si vant, dar presimt ca o sa vina si zapada in cateva zile ! ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ninule drag, o sa-ncerc s-o tin cat mai mult pe la noi, prin sud, sa ne purifice "nitel", ca tare pacatosi mai suntem :) Numa bine iti doresc!

      Ștergere
  4. Ce imagini... "zgribulite"! Deja zapada la mijlocul toamnei? Dar ce grabita a mai fost anul acesta. Eu tot mai sper macar la cateva zile mai prietenoase si senine.
    O saptamana buna, draga Alina! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Alex, exact! Zgribulite :) Ceva-ceva a vrut ea toamna sa ne-arate. Poate ca iarna e mai aproape decat ne asteptam? O saptamana frumoasa sa ai si tu!

      Ștergere
  5. La noi nu s-a aratat zapada.Am ramas cu frigul si uimirea ca acum o saptamana eram in camasa la gradina.Toate bune !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunteti norocosi, bunica! Zapada a cam trecut, dar am ramas cu frigul! Caldura-i doar in casa, pe langa calorifere :) S-aveti parte numai de bine! Va imbratisez cu drag!

      Ștergere