joi, 8 noiembrie 2012

ingeri pazitori

Sarbatoare mare astazi in calendarul nostru ortodox - "Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil", pentru ca astazi este cinstit intreg soborul de ingeri al caror conducator este Mihail, alaturi de Gavriil. De aceea, din vremuri stravechi cei doi ingeri au fost numiti la noi si Sfintii Voievozi. Credinta populara ne indeamna astazi sa aprindem o lumanare in casa de ziua lor, aceasta fiind lumina calauzitoare la trecerea in nefiinta.


La multi ani, multa sanatate si fericire tuturor celor ce poarta numele celor doi arhangeli, Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela!



La multi ani si Majestatii Sale, Regele Mihai! Isi va sarbatori onomastica astazi la Londra, cand de Michaelmas va participa la un serviciu religios, iar blazonul Casei Regale Romane va fi asezat in Capela Ordinului Regal Victorian. Un semn de apreciere si de respect de care politicienii nostri din pacate nu se bucura in Occident.

Si pentru ca este o zi sub semnul credintei crestine, va voi atrage atentia asupra bisericii superbe in care acum doua saptamani a fost botezat nepotul nostru - Biserica Greaca din Galati. Daca vreodata va nimeriti prin orasul dunarean, nu o ocoliti, caci nu se stie cat va mai rezista indiferentei celor care ar trebui sa o renoveze.










O zi frumoasa tuturor!

6 comentarii:

  1. Vitraliile sunt foarte frumoase! Pacat ca nimeni nu es îngrijeste de biserica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Minnie! Eu am fost fermecata de aceasta biserica, in ciuda degradarii structurii si picturilor. Cu putinul pe care il au la dispozitie, este pastrata atat de bine cat se poate.

      Ștergere
  2. La multi ani!, fericiti, doresc si eu din toata inima tuturor celor care isi serbeaza astazi onomastica.
    Biserica Greaca sin Galati, este adevarata opera de arta, atat prin arhitectura cat si designul interior, picturile vitraliile, pacat ca este lasata in paragina!
    O seara minunata iti doresc, Alina draga, cu mult drag! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Stefania! Ma bucur ca si tu cunosti aceasta frumoasa biserica!

      O zi frumoasa iti doresc! E deja maine :)

      Ștergere
  3. Frumos articol Alina draga! superb! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere