vineri, 17 august 2012

suflet rebel - 35

Bine v-am regasit! Pauza de vacanta a fost prelungita de o pauza de... internet la parintii mei acasa, unde ne-am petrecut ultima saptamana si jumatate. Mi-a prins bine si pauza de internet, ca o cura de dezintoxicare, dar in acelasi timp trebuie sa recunosc ca dorul de voi m-a readus in fata calcuatorului pentru un nou episod din telenovela mea rock.

Aveam alte idei pentru episodul de astazi, insa ieri am avut revelatia ca a fost comemorarea Regelui Rock, Elvis, prin urmare ii voi dedica acest episod. Am crescut cu Elvis din frageda pruncie; era foarte ascultat la noi acasa; ii fredonam melodiile inainte de a merge la scoala, chiar daca poceam cuvintele, caci nu stiam engleza. Multi artisti i-au preluat melodiile aducandu-i astfel un omagiu, asa cum si el a preluat in repertoriul sau melodiile altor artisti, punandu-si amprenta unica asupra lor, dandu-le o noua viata si transformandu-le in bijuterii muzicale nemuritoare- "Hound Dog", "My Way", "Always On My Mind", "Are you lonesome tonight", "Love Me Tender", "Blue Suede Shoes, "Only You", "That's All Right"...

Au trecut 35 de ani de cand nu se mai afla printre noi, o viata de om, insa vocea si muzica lui i-au asigurat nemurirea. Am gasit cateva din melodiile mele de suflet cantate de artisti talentati de diverse genuri, de ieri si de azi, dar si o melodie cantata cu fiica sa, Lisa Marie. Sper sa va starneasca si voua amintiri la fel de placute.















Iar ce este mai bun am pastrat la sfarsit, dar nu inainte de a va ura "Weekend placut!"



4 comentarii:

  1. Bine ai revenit! :) m-am întâlnit cu Florin si mamaica ta la Bruxelles si mi-au spus ca esti "de serviciu" la udat gradina si ca nu ai internet, de aceea nu m-am alarmat... dar mi-ai lipsit!
    Frumoasa selectia de melodii. Multumim!
    pupici pentru Fartati :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Carmen draga! Mama mi-a povestit ca v-ati revazut la Bruxelles :) Va pup cu drag!

      Ștergere
  2. Elvis is ook onze favoriet en zijn liedjes blijven altijd even mooi.Mijn man en ik zijn geboren in 1952 en ik in 1954 ,de jaren zestig waren de mooie muziek jaren.Groetjes uit Belgie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ik ben zo gelukkig te worden bezocht door Elvis-fans uit België! U bent dus gelijk en moeten we meer zijn muziek beluisteren. Groetjes van Boekarest!

      Ștergere