vineri, 13 iulie 2012

suflet rebel - 33

O noua calatorie inapoi in timp, pe la sfarsitul anilor '60, cand in Marea Britanie se lansa o trupa ce-mi va intipari in memoria copilariei o multime de melodii. Desi in primii ani de existenta au gustat din plin rockul psihedelic, trupa s-a consacrat in final printr-un rock dansant, ritmat, numit de specialisti boogie rock, cu melodii ce aveau sa aduca trupei un numar record de piese prezente in topurile britanice - peste 60, dintre care 22 in Top Ten!

Cand eram mica mi-era greu sa inteleg cum o formatie de muzica poate avea un nume asa de ciudat si greu de pronuntat si-mi amintesc ca intrebam uimita "Ce-nseamna Status Quo?" Pai da, ca la ei ma refeream! Status Quo inca mai canta si ne incanta si acum.

In topul preferintelor mele:











Iar prin anii '80, pe cand Status Quo canta in deschiderea concertelor celor de la Queen, noi ne conduceam prietenii care plecau in armata fredonand hitul lor "In the Army Now". Dupa 15 ani, hitul este inca un mare succes si a fost reinregistat si filmat in 2010 alaturi de militarii englezi pentru a dona castigurile fundatiilor care se ocupa de militarii raniti in lupta si de urmasii celor cazuti la datorie:



Staus Quo inca sunt activi; au lansat un album nou, sunt prezenti in concerte, ba chiar vor compune o melodia pentru Olimpiada ce sta sa-nceapa la Londra.



Si totusi, voi incheia cu gandul la tinerii englezi care cantau atat de frumos "Gotta to Go Home":



Weekend placut!

8 comentarii:

  1. o selectie de zile mari! multumesc si felicitari, suflet rebel! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi placea de ei! :)
    Zi frumoasa Alina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasă muzica lor! O plăcere să-i reascult.
    Mulţumesc pentru această minunată audiţie muzicală!
    O zi frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe vremea aceea se compunea muzica adevarata, lumea avea alte standarde, acum se poarta mai mult prezenta scenica... nu linia melodica :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate asa este, Ninule! Daca are chiloti, sutien si tocuri inalte, ce mai conteaza vocea? Succesul e garantat! Si eu sunt ingrozita de felul in care se prezinta pseudovedetele vremurilor pe care le traim! Una e sa fii nonconformist si alta e sa apari aproape dezbracata pe scena...

      Ștergere