joi, 22 martie 2012

unde esti, primavara?

Am vrut sa scriu despre primavara, dar nu pot. Sub lumina blanda si calda a soarelui de martie am cautat primavara pe strazile orasului, dar n-am gasit-o. Orasul si-a pierdut vesmantul alb de omat si a ramas intr-un nud gri de praf care nu reuseste sa acopere petele triste de culoare ale gunoaielor. Prea multe resturi printre rondurile ce asteapta cu nerabdare sa se-mbrace in verdele proaspat al ierbii. Strazile au prins riduri grele sub zapada inghetata; nu-si mai ascund gropile ce prind ca-ntr-o capcana rotile masinilor. Si totusi in aerul incarcat de praf, se aude cantecul pasarilor. O turturica patruleaza nerabdatoare la fereastra. Unde esti primavara? Mai bine fac o plimbare in blogosfera; aici primavara este muuuuult mai frumoasa :)

Carmen mi-a amintit ca am si motive de sarbatoare - ieri a fost Ziua Internationala a Poeziei. Multumesc, Carmen! Asa ca randurile ce mi-as fi dorit sa fie inspirate astazi de primavara, vor fi dedicate poeziei:


Te-ai intrupat din armonia cuvintelor, 
Ai adunat seninul clipelor
Si m-ai invatat dansul nesfarsit 
Ce ma poarta-n fuiorul emotiilor.


Esti muza-nvesmantata-n iubire,
Stapana blanda a mintii mele!
Tu canti la clapele sufletului meu
Pe note-ascunse in tristete si in fericire.


Cand dulcea ta vraja ma cheama
Primeste-ma ca pe-o umila sclava
Ce tese fir cu fir, la infinit,
Un gand... ce iti aduce slava.

6 comentarii:

  1. plina de emotie si sensibilitate, poezia ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi totusi copacii au început sa inflorească , florile răsar timide , soarele este mai luminos şi cu siguranţă mai voinic , e primăvară , se simte , se vede pe feţele copiilor , ale trecătorilor , ale tuturor .
    Sensibile versuri ! multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Sorin!
      Poate asteptarile mele erau prea mari... si totusi la mine-n cartier doar soarele-i prezent si... mult-mult praf. Dar stiu ca o sa vina :) Toate cele bune!

      Ștergere