vineri, 30 septembrie 2011

suflet rebel - 22

Am crezut ca n-o sa am nici azi timp pentru sufletul rebel, dar de data asta sper sa duc intentia la bun sfarsit. Poate n-as fi scris despre ei, daca n-as fi primit saptamana trecuta (21 septembrie) vestea trista - R.E.M. se destrama. Printre primele formatii in curentul rock-ului alternativ, REM si-a pus amprenta asupra mea prin anii '90, cand odata cu  libertatea de exprimare proaspat recuperata, fredonam cu indarjire "Losing my religion", fara sa uit sa zambesc de cate ori ascultam "Shiny happy people". Nemultumiti de numele de scena incercate la inceput, baietii din Georgia (Michael Stipe, Peter Buck, Mike Mills si Bill Berry) au ales la intamplare numele formatiei, cautand intr-un dictionar (r.e.m. este prescurtarea pentru "rapid eye movement").

Asa incat azi voi asculta cu melancolie acordurile formatiei despre care acum vom vorbi la trecut. Printre favoritele mele:















Weekend placut!

2 comentarii:

  1. Si uite ca am avut si eu cateva minute sa te vizitez. Scuze ca intru mai rar in ultimul timp, dar sper sa imi revin curand. Un weekend placut iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru vizita, Lumi! Tot din cauza crizei de timp am lipsit si eu din blogosfera. Sper sa-mi revin si sa te vizitez cat de curand. O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere