luni, 5 septembrie 2011

o zi in Munchen

Ultima zi a weekend-ului nostru bavarez a fost plina de surprize, care mai de care mai placute, din nou in ciuda vremii racoroase si ploioase.

Maria a fost foarte fericita ca am ales sa mergem la Munchen cu trenul. Asta insemna o data plimbare cu tramvaiul pana la gara din Augsburg, apoi cu trenul pana la Munchen si apoi S-bahn (un fel de metrou) pana la Marienplatz, primul obiectiv vizitat in capitala bavareza. Drumul pana la Munchen a parut foarte scurt (aproape 80 km cu masina) discutand si fotografiind.

Despre Marienplatz a scris si Carmen (mai harnica intotdeauna), aici. Ne-am lasat sedusi de frumusetea statuii Maicii Domnului, de arhitectura gotica deosebita a primariei si am urcat in turnul acesteia de unde am admirat minute in sir panorama orasului, recunoscand fericiti Olympiaturm din Parcul Olimpic pe care l-am vizitat acum doi ani si cladirea BMW. Am facut o multime de poze din turn, caci descopeream mereu cate o cladire care ne atragea privirea.



Norii ne-au insotit tot timpul, iar cand ne-am incheiat turul cu o ultima privire la fantana cu pesti si ne-am fi asezat la o cafea pe o terasa, vantul si ploaia care se anunta dintr-o clipa-n alta ne-au schimbat repede planurile. Am intrat pentru un tur rapid in biserica Sf. Petru din apropiere, pe care o admirasem doar la exterior si am pornit spre urmatorul obiectiv care avea sa ne ofere momente delectante la adapost de vremea rea - Deutsches Musem.

Carmen a prezentat foarte frumos muzeul. Pentru noi cele trei ore petrecute acolo au fost o delectare totala si au trecut ca... trei minute :))) adica n-au fost nici pe departe suficiente pentru cate are de oferit acest muzeu. Am vizitat cateva muzee Smithsonian in Washington acum ceva vreme, dar cred ca pot spune cu mana pe inima ca Muzeul German m-a impresionat mult mai mult. Se vede aici munca, pasiunea, inteligenta si mandria specialistilor, fie ca e vorba de exponate nationale sau din orice colt al lumii. Sunt foarte bine puse in valoare si iti ofera astfel o experienta unica. As fi stat la nesfarsit in sectiunea dedicata aviatiei si spatiului, iar partea dedicata mineritului este de-a dreptul spectaculoasa. Am facut poze in zona de istorie a Eurocontrol cu gandul la unchiul Mircea si la prietena noastra Draga. Pe un monitor putea fi vazut in timp real situatia traficului de avioane deasupra Munchenului. Am descoperit cu placere ecranele pe care erau prezentate informatiile de la satelitul meteo (Meteosat) si am constatat fara surprindere ca frontul de ploaie avea sa ne urmeze a doua zi pana la Arad :)) Pe oriunde ne-am plimbat, am avut ploaia dupa noi!


Vizita la muzeu a fost incheiata la o halba de bere (nefiltrata) la terasa din curtea interioara, iar fetele au facut o vizita scurta la si la magazinul de suveniruri inainte de a se inchide. O ultima fotografie cu Otto von Bismark  langa podul peste Isar si apoi repede la gara. In drum am cumparat cativa covrigi (bretzels), dar pentru ca parea sa nu fie de ajuns pana la Augsburg, am cumparat din gara sandvisuri cu carnaciori  pe care le-am savurat (Mmmm, foarte bun!) in tren. Ce-i drept, cu atatea frumuseti admirate, foamea fusese multa vreme uitata.






Prin urmare, dragii mei, o zi este prea putin pentru a vizita Munchenul, dar daca n-aveti incotro, sper ca v-am oferit cateva idei. Noi le multumim inca o data prietenilor nostri, Carmen si Helmut, pentru clipele frumoase pe care ni le-au oferit si pentru amintiri.

"... It's so easy now, cos you got friend you can trust,
Friends will be friends,
When you're in need of love they give you care and attention,
Friends will be friends..."


2 comentarii:

  1. Minunate filmuletele tale! Oooo... ce repede a trecut sejurul petrecut alaturi de voi! M-am bucurat sa revad fotografiile, parca a fost ieri!
    Pupici Fârtatilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Carmen draga! Un adevarat maraton sa aleg din sutele de poze :))) Si noua ne e proaspat in minte weekendul pentrecut la voi; ne-am simtit tare bine. Pupici caldurosi de Bucuresti! :)))

    RăspundețiȘtergere