marți, 30 august 2011

mai aproape de casa

Reiau seria de vacanta "let's Swiss again", impartasindu-va ultimele zile de calatorie, petrecute in landul Bayern. Destul de surprinzator, desi poate n-ar trebui sa fie asa, cele mai citite din articolele pe care le-am scris despre aceasta vacanta au fost cele despre Lyon si Ferney-Voltaire, vizite pe care le-am facut in Franta in afara programului gandit initial, datorita vremii nefavorabile din Elvetia. Au fost si pentru noi surprize deosebit de placute.

Reiau deci sirul povestirii pe care l-am lasat "intre Rin si Dunare". Am asteptat cu mare nerabdare ziua in care aveam sa ajungem la Augsburg. La invitatia prietenilor nostri am vizitat Augsburgul acum doi ani si fara exagerare am lasat o parte din suflet acolo. Poate de aceea, cu fiecare km care ne aducea mai aproape ne simteam mai emotionati, regasind cu drag locurile prin care am fost atunci, iar cand am parcat masina pe strada lui Carmen, traiam sentimente asemanatoare cu cele de ajungere acasa. Si cum putea fi altfel, cand iti strangi in brate prietenii dragi, auzi vorbind romaneste si esti asezat imediat la masa in aroma imbietoare de bors :))) Trebuie sa recunosc ca ne-a fost dor de ciorba si am sorbit-o cu nesat. Apoi ne-am asezat la povesti si timpul a trecut repede pana a doua zi.

Pentru sambata, Carmen si Helmut ne-au pregatit un program special, care trebuie sa recunoastem a fost pe gustul tuturor, mari si mici. Cu toate ca vremea se anunta racoroasa si ploioasa, am avut cu noi suficiente rezerve de optimism si curaj ca sa pornim la plimbare in aer liber. A povestit si Carmen despre aceasta zi, aici si aici, dar voi scrie si eu cate ceva despre ce ne-a impresionat.

Am vizitat mai intai Gradina Botanica, un parc in toata regula, cu amenajare de exceptie. Am fost atat de impresionata, incat am pozat aproape fiecare floare. In ciuda ploii, frumusetea miilor de plante a ramas nestirbita, ba chiar a capatat o stralucire aparte. Gradina japoneza a fost o revelatie. Iata de ce prietenii nostri fac vizite in acest parc in orice anotimp, oricand simt nevoia de relaxare. Aici nu poate fi decat frumos, vara-iarna, in orice anotimp ai parte de ceva nou, in ton cu sezonul. O lectie de daruire din partea horticultorilor din Augsburg.


Partea care i-a placut Mariei cel mai mult avea sa vina dupa-aceea, caci in apropiere se afla si... Gradina Zoologica si daca ne inchipuiam ca dupa Basel nu mai putem fi impresionati la acest capitol, ne-am inselat. Chiar daca nu are vivarium cu pesti, Gradina Zoologica din Augsburg ne-a incantat si am petrecut acolo clipe unice alaturi de animale impresionante, rare, iar unele chiar foarte simpatice :)))


Ziua a trecut repede: am fotografiat, am filmat, am admirat si ne-am distrat, iar masa am servit-o intr-un restaurant cu specific mongolez si asiatic. O idee minunata, mai ales ca nu mai mancasem de mult asa ceva. Asa ca am umplut farfurie dupa farfurie cu delicatese orientale foarte gustoase.

A fost o zi perfecta! A doua zi ne-am propus sa mergem la Munchen, unde ne asteptau alte surprize placute .

8 comentarii:

  1. ce frumoooooos! m-am bucurat mult sa revad locurile pe care le-am cutreierat împreuna. Pacat însa ca al doilea videoclip este cenzurat pentru Germania, habar n-am din ce motiv!
    Pupici, prieteni dragi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Incredibil de dragute focile :)) mi-au placut tare mult :)), haioase din cale afara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uf, Carmen! Iar probleme cu copyright-ul la You Tube, desi de data asta am ales o publicare restransa doar pentru cei care au link-ul. Muzica pe care am ales-o nu are licenta pt Germania si uite-asa se blocheaza accesul din aceasta tara. Am pus alta muzica acum; sper sa revii sa vezi focile :)))
    Va pupam si noi cu drag si dor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vedetele Gradinii, Ninule :))) Mi-a fost tare ciuda ca nu golisem cardul inainte sa plecam la plimbare si n-am putut filma mai mult. Ma bucur ca te-ai delectat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa vacanta ati avut voi, ne faceti gelosi pe noi restul. O seara placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, Lumi! Si tie o zi senina!
    Ca orice lucru frumos, vacanta noastra a trecut prea repede :)

    RăspundețiȘtergere
  7. O minunatie! Totusi, incredibil de ce vara capricioasa a avut parte cealalta Europa! Ma simt vinovata, ca si cum mi-as fi petrecut vara la tropice... :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Ei, da, vremea n-a prea tinut cu noi, dar ne-am adaptat din mers :) iar de canicula am avut parte cand ne-am intors acasa, suficient cat sa regretam racoarea occidentala :)))

    RăspundețiȘtergere