vineri, 10 iunie 2011

suflet rebel - 15

"Mami, ce este desenul acela de pe Google?" ma intreba Maria ieri.
"Ia sa vedem!" zic eu."Pai astea-s corzi de chitara! Ia te uita este aniversarea a 96 de ani de la nasterea lui Les Paul."
"Si cine este Les Paul, mami?"
"Les Paul este un mare muzician si inventator. El a perfectionat chitara elctrica astfel incat sa sune asa cum o auzim azi." Si ne-am jucat si noi cu corzile de chitara electrica din sigla Google, inventand melodii :)))
Fara inovatiile lui Les Paul (1915-2009), muzica rock n-ar fi evoluat la ceea ce este astazi. Asa ca mi se pare corect sa-i dedic episodul de azi al telenovelei mele rock. Desi jazzul a fost marea lui pasiune, Les Paul a abordat fara probleme si alte genuri muzicale. In anii '50 avea propria emisiune la CBS, impreuna cu Mary Ford, sotia lui la vremea aceea. In emisiune aparea mereu mesterind la chitara lui.Ulterior, producatorul de instrumente Gibson i-a preulat ideile si asa au aparut chitarele Gibson Les Paul. Fiind cotat ca unul dintre cei mai mari chitaristi ai lumii, Les Paul are o expozitie dedicata in Rock and Roll Hall of Fame.Alti chitaristi, mai tineri, dar la fel de talentati au inovat chitara electrica si au semnat cu numele lor alte serii de chitare electrice.

Les Paul a concertat pana in ultimii ani ai vietii sale, dedicandu-se complet scenei si genului pe care l-a iubit - jazzul.In final sper sa va delecteze aceasta reclama la berea Coors in care apare Les Paul :)))

4 comentarii:

 1. un pupic "sufletului de copil" si "sufletului rebel"

  RăspundețiȘtergere
 2. multumim, Carmen! pupici si voua!

  RăspundețiȘtergere
 3. Excelentă postare Alina!
  Mulțumesc și un sfârșit de săptămână plăcut!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ma bucur ca ti-a placut, se-cret! Weekend placut si tie!

  RăspundețiȘtergere