luni, 6 iunie 2011

o poveste de viata, un film

Tot mai rar gasim azi filme care te vrajesc la propriu; care te tintuiesc in fata ecranului pana la sfarsit. Filmele curg pe banda rulanta la Hollywood, dar tot mai putine par sa aiba un mesaj adevarat sau de impact. Acolo filmul e industrie si succesul unei povesti se masoara dupa profitul incasarilor.

De curand am avut parte de un festin cinematografic din partea unui film independent pe care l-am ignorat in trecut pentru o recenzie aroganta si nemiloasa. Am dat peste el pe un canal de filme si trebuie sa recunosc ca l-am savurat. Regizorul Jordan Roberts a reusit sa stranga pentru povestea scrisa de el o mana de actori de... prima mana - Michael Caine, Christopher Walken si Josh Lucas. O drama destrama o familie, indeparteaza pe tata de fiu, pe nepot de bunic, dar in cele din urma destinul ii provoaca, ii reuneste, ii invata sa ierte si sa se ajute in momentele cele mai grele, asa cum trebuie sa se intample in orice familie. Nu voi spune mai multe, ca sa va las sa descoperiti singuri farmecul acestui film "Around the Bend". O sa radeti, o sa plangeti si o sa sperati alaturi de cei patru barbati Lair.



Numele regizorului poate sa vi se para necunoscut, dar de un alt film pentru care a semnat scenariul cu siguranta ati auzit "Marsul imparatului".

6 comentarii:

  1. Multumesc mult, Alina !
    De mult nu am mai vazut un film ca lumea :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Sărut mâna Alina
    eu unul nu l-am văzut deşi nu este nou , nu ştiu de ce l-am ratat . Sunt mare consumator , cu precădere drame şi comedii romantice , stii era o vreme când descărcam atât de multe filme pe torente încât dacă nu aveam unul într-o seară nu aveam ce vedea la TV pentru că le ştiam deja .
    Acest film are o distribuţie fenomenală şi cred că trebuie să-l văd ,de fapt sunt convins de ceea ce ai spus şi trailer .
    Mulţumesc frumos !

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu l-am vazut, sper sa il vad in curand, multumesc de sugestie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Te sustin, nu am mai vazut un film de calitate cam de 4-5 ani, totul a devenit din ce in ce mai SF, nimeni nu mai pune accent pe poveste ci doar pe ce actori sa aduca, ce nve spatiale sa mai construiasca, etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Filme bune, cu poveste? Pana in anii 90 da, dupa, prostii siropoase.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Ninu: Cu placere! Sper sa-l gasesti.

    @Sorin: Buna! Nu cred ca filmul a fost lansat in cinematografe; are un buget incredibil de mic; actorii cred ca s-au implicat de dragul scenariului. Sper sa-ti placa :)

    @Costin: Adevarul e pe undeva la mijloc :) Sunt si blockbustere bune, dar cele mai multe totusi sunt copii palide care-ti iau ochii cu efecte speciale, femei frumoase si super-eroi dopati :) Unde mai are loc actoria in toata salata asta? Iata de ce filmul acesta iese in evidenta; este frumos povestit si tare bine jucat.

    @Lumi: Cu placere! Sper sa-ti placa :)

    @Cetateanu: Se fac filme bune si acum, dar n-au parte de promovare. De aceea ajungem sa ne miram cand mai dam peste cate unul la televizor. Un astfel de film in cinematografele de Mall n-ar avea parte de spectatori, din pacate.

    RăspundețiȘtergere