vineri, 27 mai 2011

suflet rebel - 13

In vinerea aceasta am ajuns la episodul cu nr. 13 al telenovelei mele rock si sper sa nu fie un numar cu ghinion. Pentru a afla formatia pe care va propun s-o ascultam, vom calatori in Hanovra, Germania. Desi trupa a luat nastere la sfarsitul anilor '60, abia in 1984 unul dintre hit-urile lor a pornit sa cucereasca intreaga lume, propulsandu-i in varful ierarhiei trupelor hard rock / heavy metal:



Curand, popularitatea trupei Scorpions a depasit granitele Europei. Melodia a devenit emblematica si a fost inclusa de VH1 in topul lor cu cele mai bune piese hard rock.

Pentru noi, est-europenii, piesa care ne face sufletele sa vibreze este desigur "Wind of Change":



Apropo, solistul trupei, Klaus Meine, a implinit saptamana aceasta (pe 25 mai) 63 de ani. Iar in 9 iunie Scorpions concerteaza si in Romania, la Bucuresti, parte a turului lor de adio.

In lista mea de favorite de la Scorpions intra si "Send Me an Angel":



"Always Somewhere:




"Still Loving You":



si desigur, prelucrarea baladei japoneze "Kojo no tsuki" cu un solo de chitara fenomenal al lui Uli Roth:

3 comentarii:

  1. I love wind of change...memories...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa ziua de azi, nu se putea mai bine.
    Am inceput ziua cu o filmare, a unui concert sustinut de copii de scoala primara, i-am ascultat cantand la pian, viaora, violoncel. A fost o desfatare totala. Am ajuns acasa si am zis : HIM. Si Him a fost, in timp ce spalam vase, care e legatura, nici eu nu stiu.
    Acum Scorpions. Imi dau aripi.
    Te salut cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Lumi: Mi-au dat lacrimile cand am reascultate melodia; tot din pricina amintirilor...

    @Costin: Costin, ma bucur! Muzica te-a insotit toata ziua si se pare ca ti-a dat energie pentru intreaga zi. Ma bucur ca ti-am dat aripi! :)))
    Salutari!

    RăspundețiȘtergere