vineri, 18 martie 2011

suflet rebel - 7

Vinerea trecuta a fost prea trista ca sa scriu ceva despre suflete rebele si dornice de muzica buna. Reiau azi telenovela mea rock, cu o idee ceva mai traznita. Voi incepe sa povestesc de la sfarsit la inceput despre cautarea originii unei melodii de suflet. Sper sa nu va ametesc prea tare :)

Deci sa incepem, cu un zambet:



Nostim, nu? Nu stiu daca celor mai tineri melodia le spune ceva... Eu am auzit-o prima oara in frageda pruncie, ceva mai devreme de aparitia Muppets-ilor pe ecranele noastre alb-negru :)

Pe la inceputul anilor '60, in aceeasi perioada cand Beatles incepea sa cante in Liverpool, o alta formatie rock britanica isi facea loc in topurile americane si britanice - The Troggs (initial The Troglodites). Unul dintre cele mai faimoase hit-uri ale lor este "Wild Thing", care i-a plasat in stilul garage rock.



Dar eu despre alta melodie renumita a lor as vrea sa va vorbesc:



Melodia lansata in 1967 a avut un asemenea succes, incat - intocmai ca Wild Thing - a fost inclusa mai tarziu in repertoriul multor formatii celebre, ca de exemplu R.E.M. Cu toate acestea, prin 1969 grupul se destrama, o parte dintre ei imbratisand cariere solo.

Incet-incet ajungem si la inceputul povestii mele. Prin anii '90, regizorul filmului "Four Weddings and a Funeral (1994)", Mike Newell, a rugat o formatie pop rock de origine scotiana sa prelucreze pentru coloana sonora melodia "Love is All Around". Wet Wet Wet a acceptat provocarea si cred ca putem spune ca restul e istorie.



Melodia a stat 15 saptamani in topurile britanice pana cand Marty Pellow (solistul grupului) a insistat sa fie scoasa din top. Filmul si melodia au avut un succes rasunator, iar Wet Wet Wet au devenit favoritii mei pentru multa vreme.

Si uite asa incepe povestea unei melodii de suflet :))) Va doresc un weekend minunat!

6 comentarii:

  1. Frumoasa muzica era pe vremea aceea, asta de acum parca nu mai are nici mesaj:( nici ritm..
    Ma uit uneori pe canalele muzicale si observ ca unele piese daca nu ar beneficia de videoclipuri in care se investeste masiv..ar trece neobservate...sant jalnice :(
    Un Weekend frumos iti doresc si tie si familiei tale !

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place telenovela ta,singura pe care o voi urmării.

    RăspundețiȘtergere
  3. Muzica adevarata, Ninule! Ai dreptate! Se mai face si acum muzica buna, dar n-o mai auzim din cauza poluarii cu piesele comerciale despre care pomenesti.
    Multumesc pentru urari. Weekend placut si tie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult, se-cret! Ma voi stradui sa nu dezamagesc :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Superba telenovela asta, Alina, extrem de educativa. Nu stiu de ce amandoua melodiile se potrivesc perfect cu orice stare de spirit (cel putin in ceea ce ma priveste) si longevitatea lor as zice e uimitoare. Aproape 1/2 de secol - o performanta.

    Asteptam noi episoade.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc,Irina! Ma bucur ca-ti place. Vinerea e ziua sufletelor rebele la mine pe blog :) Va urma!

    RăspundețiȘtergere