marți, 29 martie 2011

omul si chitara

Intr-o pauza de ceai am descoperit o alta melodie superba a lui Ben Harper, in care foloseste o tehnica mai speciala de a canta la chitara, care aminteste de instrumentele orientale.Varianta de studio este mai lunga si desigur, de o calitate indiscutabila, insa e intotdeauna interesant sa-l vedem pe Ben Harper cantand live.

Aceeasi melodie m-a dus imediat cu gandul la momentul absolut special din filmul "August Rush (2007)" in care Evan/August (interpretat de Freddie Highmore) foloseste instinctiv o tehnica straina multor chitaristi - guitar slap.Si in acelasi film dedicat muzicii, Evan/August (Freddie Highmore) este provocat de Louis (Jonathan Rhys-Meyers) la un duel de chitara, alt moment de neuitat al filmului:Am descoperit atunci cu uimire ca Jonathan Rhys-Meyers este un cantaret talentat. Pentru "August Rush", el a compus melodia "Something Inside":Ups, era si Alex O'Loughlin pe-acolo? You bet! L-a interpretat pe fratele lui Louis.

Si atunci ma intreb de ce nu este Jonathan Rhys-Meyers cantaret rock? Raspunsul l-am aflat dintr-unul din interviurile sale - pur si simplu ii place mai mult sa fie actor :)))

2 comentarii:

  1. o conexiune simpatica de gânduri :) multumim pentru frumoasa prezentare!

    RăspundețiȘtergere
  2. cu placere, Carmen! ma bucur ca ti-a placut

    RăspundețiȘtergere