miercuri, 23 martie 2011

Liz Taylor: 1932-2011

Am aflat cu stupoare ca astazi s-a stins din viata o mare doamna a scenei si a filmului, Elizabeth Taylor. In cei 79 de ani ai sai a trait cat pentru mai multe vieti: accidente, opt casatorii, patru copii, o viata tumultoasa marca de boli, dar si de excese, dar mai ales roluri celebre, trei Oscaruri (unul pentru activitatile caritabile deosebite)... Ochii sai legendari albastri-violet umbriti de doua randuri de gene (o deformatie genetica) au devenit amprenta personala, completandu-i frumusetea legendara.



Daca ar fi sa aleg un titlu din filmografia ei, m-as opri la "Pisica pe acoperisul fierbinte (1958)", in care personajul interpretat de ea, Maggie isi doreste cu disperare sa fie iubita de sotul ei (Paul Newman). Si Liz a cautat o viata intreaga barbatul care s-o iubeasca si alaturi de care sa se simta implinita.

Odihneste-te in pace, Liz!

4 comentarii:

  1. asa se mai naste o stea pe cer ... stingandu-se una pe pamant
    ramas bun ... Liz

    RăspundețiȘtergere
  2. :( Dumnezeu s-o odihneasca !
    A fost o actrita desavarsita si a stiut sa traiasca la maxim.

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost cea mai bine platita actriita din toate timpurile... copiii, nepotii ei si stranepotii, mostenesc peste 600 milioane dolari. A jucat înca de la 10ani si viata întreaga i-a fost o adevarata serie de roluri... Si-a pastrat trasaturile frumoase pâna în ultimele luni de viata...

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa ne lipseasca... In ciuda unei existente tumultuoase, a stiut sa lase o urma de nesters in inimile tuturor.

    RăspundețiȘtergere