marți, 15 februarie 2011

luptand pentru dragoste

"I've lost the use of my heart
But I'm still alive
Still looking for the life
The endless pool on the other side
It's a wild wild west
I'm doing my best

I'm at the borderline of my faith,
I'm at the hinterland of my devotion
In the frontline of this battle of mine
But I'm still alive

I'm a soldier of love.
Every day and night
I'm soldier of love
All the days of my life"

Am fost foarte fericita sa aflu anul trecut ca Sade a lansat un nou album "Soldier of Love", la zece ani de la "Lovers Rock". L-am ascultat toata vara trecuta, uimita de noua muzica, mai proaspata, mai actuala ca niciodata a lui Sade. Si mai fericita am fost sa aflu ca a castigat un Grammy pentru interpretarea melodiei care da numele albumului.



Pentru ca in RO, nu avem drepturi de la Sony Music sa vedem videoclipul ei pe You Tube, va invit pe site-ul ei oficial; nu veti regreta si veti afla mai multe.

In anii '80-'90 eram cucerita de muzica ei, un amestec de R&B cu accente de jazz. Ascultam in nestire "My Sweetest Taboo", "No Ordinary Love" si "Love Is Stronger than Pride".





Talentul i-a conferit statutul de cea mai de succes cantareata solo britanica, cu peste 50 de milioane de albume vandute. Si totusi, de o discretie la fel de celebra, care a nascut nenumarate povesti picante in lipsa adevarului. Si-a deschis totusi usa reporterilor de la The Times anul tecut, cand le-a acordat unul dintre putinele sale interviuri si a recunoscut, la cei aproape 51 de ani, ca privind posterele cu Lady Gaga inca se mai intreaba de ce nu poate sa se impace cu celebritatea. Si tot ea incearca sa explice ca probabil asta se intampla fiindca ea nu s-a perceput niciodata ca o interpreta, ci ca o creatoare de muzica.

In cele din urma nu pot trece cu vederea radacinile ei nigeriene, gandindu-ma la o alta revelatie nigeriana, mai tanara, lansata prin filiera franceza - Asa, dupa al carei prim album am alergat o gramada acum vreo doi-trei ani, caci nu aparuse inca la noi.

4 comentarii:

  1. Si eu am fost fascinata de aceasta frumusete plina de talent! în anii '90, nu puteam sa adorm, daca nu urmaream o caseta video de o jumatate de ora, pe care o transmitea pe atunci TVSibiu la încheierea programului. Se repeta în fiecare seara, dar nu am fost niciodata satula! Atâta feminitate, gratie, exotic! Sade este fenomenala!

    RăspundețiȘtergere
  2. Muzica adevarata :) chiar mi-a placut ce am auzit, asa ca am luat si eu albumul "Sade-the best", un album cu selectii de aici : http://thepiratebay.org/torrent/5249782/Sade_-_The_Best_Of_Sade_(1994)_[FLAC]
    si o sa ascult si eu toata ziua :))

    RăspundețiȘtergere
  3. :)Este intr-adevar relaxanta muzica ei si indeamna la reverie. Ma bucur ca-ti place, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper sa-ti placa albumul, Ninule! O sa-l caut si eu :) Ai dreptate cu "muzica adevarata" Sunt putini care reusesc sa faca ceva "autentic" in muzica. Si Sade face muzica, nu doar o interpreteaza.

    RăspundețiȘtergere