duminică, 20 februarie 2011

despre Brancusi

Intotdeauna mi-am zis ca Marele nostru Brancusi a reprezentat pentru sculptura ceea ce Picasso a insemnat pentru pictura: un pas urias spre arta moderna. Nici o mirare deci ca au fost prieteni.



Pentru ca guvernul comunist al Romaniei din anii '50 a refuzat sa-i gazduiasca operele din atelierul sau parizian, Brancusi a lasat mostenire Frantei aceste lucrari, cu conditia ca atelierul sau sa fie conservat. La 135 de ani de la nasterea sa (19 februarie), guvernantii actuali l-au aniversat mult prea discret.

4 comentarii:

  1. .... Vreau sa zic ca e putin si vina lui ca Romania nu l-a aniversat asa cum trebuie, :( daca lasa sculptura si canta manele... toate televiziunile facea programe pe-n el care este..se scria in almanahe si toti care e pe persoana fizica ai ura la multi si anume ani !

    RăspundețiȘtergere
  2. asta e, Ninule! ceea ce e universal valabil si usor de inteles ca forma a artei, pentru noi romanii pare ca nu are sens :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos!
    ca de obicei, si GOOGLE a fost implicat =))

    google.http://3.bp.blogspot.com/-Dz28-2YEkMo/TV-F2HPpMqI/AAAAAAAAHoY/GeVOLLLtZhA/s640/brancusi.google.jpg

    in orice caz, se pare că google face chestia asta la fiecare aniversare. Asta e bine, deoarece se pare că mai imbogăteste cultura generală a tinerilor si nu numai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Corect, Nico! Noroc cu Google ca tinerii nostri se mai intersecteaza macar asa cu opera Marelui Brancusi...

    RăspundețiȘtergere