duminică, 16 ianuarie 2011

sa citim in Glob

Nu am talent de vrajitoare, dar mi-ar placea sa ma joc putin cu prezicerea castigatorilor Globului de Aur (Golden Globe) care va fi decernat in aceasta noapte.

Lupta pentru cel mai bun film - drama se da intre titluri puternice: "Black Swan", "The Fighter", "Inception", "The King's Speech", "The Social Network". Cred ca "The Social Network" are sanse multe sa castige trofeul si anunta castigatori si pentru cel mai bun scenariu original si pentru cea mai buna regie.

Pentru cel mai bun actor in rol principal intr-o drama avem o lista la fel de puternica de actori: Colin Firth (The King's Speech), James Franco (127 hours), Mark Whalberg (The Fighter), Jesse Eisenberg (The Social Network) si Ryan Gosling (Blue Valentine). Preferatul meu este Colin Firth, care tocmai ce a primit o stea pe faimoasa alee din Hollywood. Mi-ar placea sa castige trofeul!

Pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal as miza pe Natalie Portman (Black Swan). Nu ca celelalte ar fi departe, insa rolul din acest film este o adevarata provocare. Dar asta nu exclude ca Halle Berry (Frankie and Alice), Nicole Kidman (Rabbit Hole) care sper ca si-a revenit dupa "Australia", Michelle Williams (Blue Valentine) sau Jennifer Lawrence sa i-l sufle de sub nas.

La capitolul comedie se pare ca "The Kids are All Right" are sanse mari la trofeu, mai ales ca doua dintre actritele din distributie sunt pe lista de nominalizari pentru cea mai buna actrita in rol principal intr-o comedie: Annette Benning si Julianne Moore. O sa remarc doar ca "The Tourist" a reusit sa trimita pe lista de nominalizari si pe Angelina Jolie (pana si ea s-a amuzat pe seama acestei nominalizari) si pe Johnny Depp. Johnny Depp ocupa doua locuri pe lista de nominalizari pentru cel mai bun actor intr-o comedie (The Tourist si Alice in Wonderland). Oare asta inseamna sanse mai mari de a castiga trofeul? Pentru rolul Palarierului eu zic ca merita, chiar daca il regasesc pe lista de nominalizari alaturi de Kevin Spacey (Casino Jack), Jake Gyllenhaal (Love and Other Drugs) si Paul Giamatti (Barney's Version).

Am urmarit si categoria care premiaza cea mai buna muzica si am descoperit acolo melodia "Coming Home" din filmul "Country Strong", dar la aceeasi categorie filmul "Burlesque" (cu Cher si Christina Aguilera!!) are doua nominalizari, deci speranta pentru Country Strong s-ar putea sa ramana doar o speranta.

Nu-mi mai ramane decat sa astept pana maine dimineata pentru a descoperi castigatorii Globurilor de aur, editia cu numarul 68.

2 comentarii:

  1. Eu am avut o dezamagire crunta cind am vazut ca nu au nominalizat si filmul "Nude Nuns with Big Guns"...la nici o sectiune, desii putea fi trecut la oricare dintre ele.
    Aveam mari asteptari de la Golden Globe dar m-au dezamagit :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai cred ca nu trebuie sa uitam ca aceste nominalizari sunt facute de Asociatia Jurnalistilor Straini (?) de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association) si nu de cinefili :)) Si eu am fost dezamagita de unele nominalizari de anul acesta, ca si de unele premii acordate in anii anteriori.

    RăspundețiȘtergere