sâmbătă, 4 decembrie 2010

ploua, ploua, ploua...

De vineri ploua intruna si ca-n versurile lui Bacovia, am devenit melancolici... dupa iarna si zapada ce ar trebui sa cada acum ca se apropie ziua Sfantului Nicolae. La pranz eram satui deja de-atata ploaie; mai tarziu si gradina dadea semne ca se saturase... apa baltea peste tot. Numai Cody pare sa fie imun la capriciile vremii; alearga prin toata curtea fara sa-i pese de noroi si de blana incalcita si murata de ploaie. Plange pe la usa dupa noi, suparat ca nu iesim pe-afara, la joaca. Ne pare rau, baiete, dar nu pe-o vreme ca asta! :(

Asa ca azi am fredonat in gand versurile lui Bacovia, in speranta ca o vom imbuna pe Toamna care isi va lua ploaia si se va duce...


Sau poate ar trebui sa ne gandim mai degraba la faimoasa zicala: "Cand ploua, e vreme de numarat bani sau... de facut... copii." Banii nu sunt prea multi, asa ca ne putem orienta spre lucruri mai placute, de exemplu o ceasca de ceai :)


Poate cei mai curajosi vor fi in stare sa fredoneze "Kiss the Rain"...


N-am sa uit s-amintesc aici pe una dintre cantaretele mele preferate, Annie Lennox si al ei "Here Comes the Rain Again."

2 comentarii:

  1. Excelenta selectie muzicala Alina. Nu cunoateam decat una din aceste melodii, asa ca am apreciat nuante armonice noi in compania stropilor de ploaie.

    La noi e o clima ciudata, ca intre taramurile a doua lumi- uscata si friguroasa - asteptam zapada care, in mod misterios, ne-a ocolit pana acum.

    Pe curand!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Irina! Ma bucur ca ti-au placut melodiile. Pentru mine Smiley a fost noutatea; am dat intamplator de melodia lui cautandu-le pe celelalte. Celelalte mi-au venit in gand privind la vremea de afara...

    Ciudat cum se razbuna planeta pe noi; primul echilibru pe care l-am stricat este, iata, cel climatic. In Europa suntem ingropati in zapada in jumatatea nordica si inecati de ploi in jumatatea sud-estica. Iar in Grecia a iesit lumea la plaja!

    Pe curand!

    RăspundețiȘtergere