marți, 19 octombrie 2010

o zi de toamna...

Ziua de azi a inceput vijelios; norii cenusii au pus soarele pe fuga si au chemat ploaia si vantul sa-si faca de cap sub privirile ingaduitoare ale Toamnei. Fara mila, s-au jucat cu umbrela noastra pana au rupt-o, ne-au udat la piele, au blocat strazile orasului cu masini nervoase. Dar am hotarat sa ne pastram zambetul pe buze. Ca si cum nu s-ar fi multumit sa-mi trimita perechea intr-o noua calatorie, aceasta zi rautacioasa de Toamna mi-a zambit cand mi-a lasat caloriferele reci in casa, dar am pus repede de ceai si m-am incalzit de la o cana la alta. I-am facut si eu in ciuda, hotarata sa ies in oras, in tristul decor pe care mi l-a pregatit. Am umplut traistuta cu cadouri pentru sarbatoritul zilei si am framantat arome calde si insorite de rom si migdale pentru alti prieteni dragi. Nici ea nu s-a lasat mai prejos si seara m-a asteptat acasa pe intuneric; a pus ea cumva de-o pana de curent in cartier. Am aprins zambind toate lumanarile din casa si am citit randuri demult uitate. Satula de atata sfidare, mi-a readus lumina in casa, cateva vesti bune si cateva triste, ca sa nu ma bucur pana la sfarsit de victorie.

Dar victoria mea n-ar fi deplina in acest ultim ceas al zilei, fara incercarea de a-i aduce prietenei mele Carmen zambetul pe buze cu o dedicatie care sper sa-i alunge macar pentru o clipa tristetea din ultima vreme:

2 comentarii:

  1. Alina draga mea!
    Cristi este sarbatoritul, nu? La multi ani! pupicuri de la noi, tot asa înmnuiate de ploaia rece de toamna...dar insotite de ganduri calde, din suflet!
    Cat despre surpriza muzicala... esti grizava!!! Dar oare de ce nu ma mir?! Tu ai stiut dintotdeauna sa surprinzi in modul cel mai placut! Multumesc mult! si...daca tot e momentul bilantului...de cand te cunosc eu pe tine Motanito? mai bine de 40 de ani!!! hm...cum au trecut! dar iata, noi suntem tot prietene bune, in ciuda distantei care ne desparte!
    Va pupam pe toti si sambata, cand vom serba cu familionul, o sa ciocnim, cu drag, pentru toti Fârtatii si Motanii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru urari, dar de data asta l-am sarbatorit pe Nasul nostru :)
    Ma bucur daca te-am facut sa zambesti :)) Si eu zambesc de cate ori ma gandesc la tine.

    RăspundețiȘtergere