luni, 8 martie 2010

si acum... in sfarsit despre Oscar

Pentru ca sunt o cinefila declarata, desi nu totdeauna suficient de constiincioasa, am urmarit filmele si actorii intrati in cursa pentru cel mai ravnit trofeu in cinematografie. Am avut sansa sa vad Avatar, Julie & Julia, Blind Side, Hurt Locker, iar din Inglorious Basterds doar fragmente.
Avatar este un film cu totul deosebit, in stilul grandios al lui James Cameron, insa asa cum Titanicul nu a reusit sa ia trofeul la vremea lui, mi-e teama ca si Avatar va avea aceeasi soarta. Asa ca probabil sansele ii raman lui Hurt Locker.
Batalia dreapta pentru cea mai buna regie cred ca ar trebui sa se poarte intre Quentin Tarantino si Kathrin Bigelow. M-as bucura ca o femeie sa castige in sfarsit trofeul pentru aceasta categorie, dar mi-ar parea rau pentru Tarantino.
Pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal, sansele par a fi ale Sandrei Bullock, care a luat un Glob de aur pentru rolul sau in "Blind Side", insa nu trebuie sa neglijam talentul deosebit al mai tinerei actrite britanice Carey Mulligan (in "An Education") rasplatita cu un trofeu BAFTA la aceasta categorie.
Pentru cel mai bun actor in rol principal, batalia se duce intre Jeff Bridges si Colin Firth. Ii indragesc foarte mult pe amandoi; au dat tot ce-i mai bun in ei pentru aceste roluri. Colin a castigat deja BAFTA pentru acest rol, asa cum si Jeff Bridges a castigat un Golden Globe. Aceeasi situatie ca in cazul actritelor nominalizate pentru rolurile principale - britanicii au luat BAFTA, americanii au luat Globul de aur. Oarecum firesc :)
Ceremonia a inceput deja la ora tarzie la care incerc sa ghicesc cine va castiga si cum nicio televiziune de la noi nu a preluat transmisiunea, voi verifica dimineata la prima ora cum au fost impartiti sortii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu