luni, 8 martie 2010

matematica Oscarurilor

Iata ca, la cateva ore dupa postarea despre Oscaruri, avem si lista castigatorilor. Dupa ce am vazut aseara "Hurt Locker", nu ma surprinde ca a fost marele castigator la cel mai bun film, cea mai buna regie si cel mai bun scenariu original. O femeie care regizeaza un film de razboi si castiga atatea premii este o realizare cu adevarat remarcabila. Well done!
Sandra Bullock a reusit trei performante cu cele trei filme in care a jucat anul trecut: de box office (cu "The Proposal"), o Zmeura de aur (in "All about Steve") si Oscarul (pentru "The Blind Side"). Un 3 in 1 care arata ca actorii mai joaca si pentru bani intre doua filme in care isi folosesc la maxim talentul. Sandra este o actrita foarte populara, insa de multe ori alegerile sale nu au fost cele mai inspirate.
Sunt sigura ca nominalizarea i-a deschis lui Carey Mulligan drumul spre acest trofeu; are suficient talent sa-l castige, doar ca nu acum.
Jeff Bridges a primit in sfarsit trofeul care ii lipsea din palmares si nu pentru ca n-ar fi avut alte ocazii in trecut. Am vazut trailerul lui "Crazy Heart" si abia astept sa-l vad.
Una peste alta, balanta a revenit in tabara americana, dupa cativa ani in care europenii (englezi si spanioli) se instaurasera binisor in fruntea Oscarurilor. Anul acesta Christoph Waltz a fost europeanul care a triumfat la Oscaruri.
All in all, nu au fost surprize prea mari la aceasta editie. Iar ceea ce a fost premiat la BAFTA pentru cel mai bun film, regie si scenariu original, iata ca a primit recunoasterea si la Oscar. Deci matematica a fost simpla de aceasta data: 1+1=2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu