marți, 2 martie 2010

daca primavara ar intra intr-o ceasca de ceai...

...ar aduna aroma exotica de ananas cu nostalgia perelor din toamna care a trecut, ar ciupi de ici-de colo bucati de mere, ne-ar face o ghicitoare cu fulgi de morcov si ar arunca in vartejul de gusturi cate o tenta de papaya si mango.
Amestecul vrajit are culoarea razelor timide ale soarelui in primele zile de Martisor. Trebuie sa-l lasi sa se incalzeasca bine in apa fierbinte din cana, ca dupa o iarna lunga. Iar cand dai capacul ceainicului la o parte, inchide ochii si lasa-ti narile se adulmece... Mmmm! Nu esti intr-o gradina proaspat inflorita, ci in fata unei cesti de ceai "Pineapple and Peach" :)
E ca si cum primavara ti-ar da sa-i gusti seva. Eu asa m-am simtit :) Ii multumesc prietenei noastre, Draga, ca mi-a amintit de acest ceai; l-am baut in weekend pregatind martisoare si privind-o pe Maria cum picteaza primavara.

2 comentarii:

  1. ei, nu mai dureaza mult pâna când pomii înfloriti, narcisele, zambilele si lalelele ne vor îmbata în originalcu miresmele primaverii :)
    (Maria, dragut tabloul tau!)

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria si-a asigurat un 10 la scoala pentru pictura ei; nu era obligatorie tema, dar a inceput sa-i placa sa se joace cu pensulele :) Azi a fost atat de frumos afara...

    RăspundețiȘtergere