miercuri, 30 decembrie 2009

o seara la cinema

Pentru ca e in mare voga si toata lumea vorbeste despre el, ne-am hotarat sa ne alaturam milioanelor de spectatori care au vazut noul film al lui James Cameron, Avatar lansat pe 18 decembrie. Avem un cinematograf IMAX in Bucuresti si ar fi fost o experienta unica sa vedem filmul acolo, insa biletele disponibile pana la sfarsitul anului la acest film in IMAX au fost vandute cu mult inaintea premierei. Asa ca ne-am multumim sa vedem filmul in varianta Dolby Digital (un fel de 3D). Sala a fost plina la toate spectacolele din acea zi; noroc ca apucasem sa rezerv biletele cu o zi inainte.



Spectaculoasa realizarea, trebuie sa recunosc, desi mi-as fi dorit ca in cei 10 ani cat i-a luat lui Cameron sa finalizeze proiectul (cam de la Titanic incoace), sa fi lucrat ceva mai mult asupra scenariului. Asta pentru ca am plecat din sala cu impresia ca am vazut "the same old story", doar ca intr-o realizare spectaculoasa. Am revazut-o cu placere pe Sigourney Weaver si am remarcat un tanar actor pe care nu am avut ocazia sa-l vad jucand pana acum - Sam Worthington, care l-a concurat fara succes pe Daniel Craig pentru rolul agentului 007 in Casino Royal. L-am admirat mai mult ca veteran de Marines in acest film decat ca Avatar. M-a impresionat si coloana sonora, de care cred ca James Horner s-a achitat foarte bine.
Daca as revedea filmul? Da, dar cu acelasi regret ca povestea ramane banala, in ciuda, sau mai degraba in detrimentul mesajului ecologist pe care incearca sa-l transmita. Replica preferata, pentru ca reprezinta cumva cheia filmului: "Tot ce mi-am dorit a fost sa gasesc batalia pe care merita sa o port."

5 comentarii:

  1. Hei! Mall-ul vostru arata foarte occidental! Nici n-am stiut ca aveti si voi asemenea atractii! Super! Ma bucur! (sunt curioasa cât a costat un bilet la film; la noi a costat 20€/pers)Da vedeta unde e? sau ati fost numai voi, ca porumbeii? :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. iubeste, iarta, închide ochii si imagineaza-ti ca esti acolo unde vrei, priveste o floare, cumpara-ti ceva ce-ti doresti de mult, spera ca ceea ce-ti doresti se va împlini, ajuta-i pe altii, respira profund, fa-ti un cadou, zâmbeste, relaxeaza-te, ajuta un batrân, accepta un compliment, asculta-ti prietenii, reia un proiect abandonat, fii întelegator cu tine si cu ceilalti, uita-te la albumul cu fotografii, picteaza un tablou, asculta tacerea, aminteste-ti întotdeauna ca nu esti singur, spune-le celor dragi cât de mult îi iubesti, imagineaza-ti ca azi nu ai nici o grija, joaca-te cu un copil, citeste o carte buna, alege-ti o stea de pe cer, fii copil înca o data, suna-ti prietenii cu care nu ai vorbit de mult, da-ti voie sa gresesti, lasa-i pe altii sa te ajute, renunta la ce nu-ti place, îndeplineste-ti promisiunile, iubeste, iarta...LA MULTI ANI ALINA DRAGA!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este nou-nout Mall-ul acesta si ne bucuram ca s-a finalizat in ciuda crizei. De Sarbatori a fost plin. Am fost singuri la film. Nu era tocmai potrivit pentru Maria. Vom merge cu ea la filmul animat cu Jim Carrey - "Poveste de Craciun". Pretul biletului variaza in functie de zilele saptamanii. In mijlocul saptamanii noi am dat 24 ron pe bilet, deci undeva intre 5,5-6 euro. Pentru Maria chiar mai putin. La IMAX desigur ca e mai scump...

    RăspundețiȘtergere
  4. good question! oare ar fi sacrificat plantele pentru a le consuma sub forma de ceai? daca da, atunci inca din momentul recoltarii, ar fi cantat imnuri de multumire plantei de ceai si ar fi baut licoarea cu mare smerenie. pentru ca respectul lor fata de natura parea sa fie ca o religie. i-am vazut band apa din cupele florilor si chiar am remarcat ca oamenii se hraneau in perioada cat nu erau avatar.

    RăspundețiȘtergere